Haberler

Balıkesir'de Milli Coşku Sabaha Kadar Sürdü

A Millilerin Euro 2008 Çeyrek Final Elemesinde Hırvatistan'ı Penaltılarda 4-2 Mağlup Ederek Yarı Finale Yükselmesi, Balıkesir'de On Binleri Sokağa Döktü. 7'den 77'ye Kimsenin Uyamadığı Gecede Kutlamalar Sabaha Kadar Devam Etti.

A Millilerin Euro 2008 çeyrek final elemesinde Hırvatistan'ı penaltılarda 4-2 mağlup ederek yarı finale yükselmesi, Balıkesir'de on binleri sokağa döktü. 7'den 77'ye kimsenin uyamadığı gecede kutlamalar sabaha kadar devam etti.

Balıkesir'deki milli maç, belediyenin Kuva-yi Milliye Meydanı'na kurduğu dev LED ekranında izlendi. Meydanda toplanan yaklaşık 20 bin kişi maçı nefeslerini tutarak izledi. normal süresi berabere kalıp uzayan maçın 119. dakikasında Hırvatistan'ın attığı gol bir anda tüm umutları kırdı. Bir kısım taraftar moral bozukluğu sebebiyle alanı terk ettiği sırada 120. dakikada Fenerbahçe'nin nöbetçi golcüsü Semih Şentürk'ün yarı finalin yolunu aralayan o müthiş golü bir anda herkesi çılgına çevirdi. Ne olduğunu anlamayan taraftarlar geriye dönerek büyük coşku yaşadı. Penaltılarda 4-2 mağlup ederek yarı final biletiyle Almanya yolculuğunu garantileyen A Millilerimizin bu zaferi, Balıkesir'de sabaha kadar süren sevinç gösterileriyle kutlandı. Kuva-yi Milliye Meydanı'ndaki milli maçı AK Parti Balıkesir milletvekili İsmail Özgün, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Emniyet Müdür Vekili Celali Topuz, emniyet müdür yardımcıları, belediye meclis üyeleri de 20 bin kişiyle birlikte izledi. Maçın hemen ardından Atatürk Stadı'nda havai fişek gösterisi düzenlendi. Stadyum Caddesi ile Mehmet Caddesi, İzmir yolu, Milli Kuvvetler, Anafartalar, Kızılay Caddeleri ile Ali Hikmet Paşa Meydanı ve vilayet binasının önü sokaklara akın on binlerce kişinin gösterileri sebebiyle trafiğe kapandı. Birçok vatandaş da evlerinin balkon ve pencerelerinden bu sevince ortak oldu. Balıkesir'de tüm ev ve işyerleri bayraklarla donatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve sabaha kadar süren Balıkesir'deki kutlamalar olaysız sona erdi.

(YU-) 21.06.2008 11:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title