Haberler

Akdeniz Oyunları Sloganı: Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir

Mersin'de, haziran ayında yapılacak olan 17'nci Akdeniz Oyunları için Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğinde yapılan slogan yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Mersin'de, haziran ayında yapılacak olan 17'nci Akdeniz Oyunları için Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğinde yapılan slogan yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. Büyük heyecanla beklenen oyunlar için 'Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir' sloganı birinci oldu.

17'nci Akdeniz Oyunları Slogan Yarışması ödül töreni, Kültür Merkezi'nde

gerçekleşti. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak, dilin önemine vurgu yaptı. İlbak, Anadolu'nun medeniyetleri kadar insanı ilişkilerinin de güçlü olduğunu belirterek, "Buraya gelenler, Akdeniz'e dağıldıklarında sizlerden bir insanlık dersi almalıdırlar. o ders insanlara yeni bilgelikler sunmalıdır" dedi.

Daha sonra söz alan Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, oyunların Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, 4 yılda bir Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında yapılan oyunların, ülkeleri toplumsal ve kültürel anlamda birleştirdiğinin altını çizdi. Korkmaz, 1951 yılında başlayan oyunların, bu yıl da Mersin'de gerçekleşeceğini hatırlatarak, organizasyonun Olimpiyat Oyunları'ndan sonraki en önemli organizasyon olduğuna değindi.

Törene katılan Vali Güzeloğlu ise Akdeniz Oyunları'nın hem Türkiye, hem de Mersin çok büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. Güzeloğlu, "Kentimize büyük bir zenginlik katacak, ama aslında bu spor şöleni Türkiye adına bu büyük ülkenin büyük yürüyüşünü taçlandıran bir organizasyon olarak Mersin'de yapılacak. Uluslararası bütün organizasyonlar ve özellikle de bu tür kıtalararası organizasyonlar sadece taliplinin ve isteklinin kapasitesine, beklentisine ve sahip olduklarına değil, onu talep eden ülkenin dünyanın algılama düzeyindeki siyasal, ekonomik ve toplumsal durumuna göre değerlendirilir. Biz bugün uluslararası bütün organizasyonları artık çok açık bir şekilde alan ve en önemlisi çok başarılı bir şekilde yapan bir ülkeyiz. Bu sadece sporla ilgili bir mesele de değildir. Oyunların elde edilmesi, Türkiye'nin büyük yürüyüşünün, son 10 yılda gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve değişimin yansımasıdır" diye konuştu.

Mersin'in oyunlardan alnının akıyla çıkacağını vurgulayan Vali Güzeloğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki bu sloganların resmi olarak kullanılmaması oyunların kendi kuralları açısından gerekli olan bir zorunluluktur, ama bilin ki ben birinci, ikinci ve üçüncü olan arkadaşlarıma ve kardeşlerime Mersin Valisi olarak söz veriyorum. Bu sloganları 2013 Akdeniz Oyunları'na doğru giden zaman diliminde konuşmalarımda hep kullanacağım."

Konuşmaların ardından, yarışmanın birincisi olan 'Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir' sloganının sahibi Dilek Sügün adına kız kardeşi Melek Sügün'e Vali Güzeloğlu tarafından dizüstü bilgisayar verildi. Yarışmada 'Akdeniz Yaşıyor, Akdeniz Yarışıyor' sloganıyla Özden Yolagiden ikinci, 'Akdeniz 'in Kalbi Mersin'de Atıyor' sloganıyla Akif Günkan üçüncü oldu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mersin Üniversitesi Basri Güzeloğlu Özdemir Akdeniz Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title