Haberler

A Milli Basketbol Takımı Eurobasket 2013 Eleme Grubu Maçlarına Galibiyetle Başladı

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, rakiplerinin Çek Cumhuriyeti karşısında bugün oynadığı kadar üst düzey bir basketbol oymadığını dile getirerek, "Herşeye rağmen son saniye basketi ile kazandığımız için mutluyum" dedi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, rakiplerinin Çek Cumhuriyeti karşısında bugün oynadığı kadar üst düzey bir basketbol oymadığını dile getirerek, "Herşeye rağmen son saniye basketi ile kazandığımız için mutluyum" dedi.

EuroBasket 2013 eleme grubu maçlarına galibiyle başlayan A Milli Basketbol Takımı'nda yüzler gülüyor. Son saniyede gelen basketle Belarus'u 77-74 mağlup etmesinden dolayı mutlu olduğu dile getiren A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakiplerinin Çek Cumhuriyeti karşısında bugün oynadığı kadar üst düzey bir basketbol sergilemediğini gördüklerini söyledi. İyi hazırlanmış bir takıma karşı mücadele ettiklerini ve maçın başında Belarus'un kendilerini şaşırttığını belirterek, "Maçın başlarında özellikle bu tip maçlarda rakibinize tam anlamı ile saygı duymazsanız sorun yaşayabilirsiniz. Bizde böyle sakıntı yaşadığımızdan dolayı potansiyelimizin yüzde 90'ını sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Her ne kadar üçüncü çeyrekte oyunumuzu

sahaya yansıtmayı başardıysakta, iyi savunma yaptık ve hızlı hücumlardan sayılar bulduk, 12 sayılık bir farkı yakalamamıza

rağmen tam da o an maçın bittiğini düşündük. Maçı kazandığımızı düşündük. Özellikle son şutu atamasak ve maç uzatmaya gitseydi acaba diye kendime sormadan duramıyorum. Özellikle bu durumlarda ve bu tip maçlarda deplasmanda oynayan takım veya geriden gelen takım maçı kazanmak için daha şanslı olur. Ama herşeye rağmen gelen son saniye basketiyle

kazandığımız için mutluyum. Gruba galibiyetle başladık. Şimdi son derece mükemmel takıma karşı deplasmanda oynayacağız" diye konuştu.

Milli oyuncu Serhat Çetin de galip gelmenin önemli olduğunu belirtirken, "İlk maçımızı kendi evimizde oynadık ve kazanmak önemliydi. Birçok arkadaşımız ilk kez A Milli oldu ve ilk maçımızı oynadık. Rakibimiz karşısında basit hatalar yaptık ve şanssız top kayıpların dolayı basit sayılar yedik. Böyle olunca da Beyaz Rusya'yı maçın içinde tuttuk. Üçüncü periyotta ise hücumda ve savunmada hızlı olunca farkı açtık. Fakat son periyotta aynı hataları tekrarladık ve fark kapandı. İtalya maçını böyle oynarsak işimiz zor olur ama bunun bilincindeyiz. İtalya maçında daha mücadeleci bir Türk Milli Takımını izleteceğiz" ifadelerini kullandı.

Belarus takımının başantrenörü Andrei Krivonos ise "İyi mücadele ettiğimizi belirtmek istiyorum. Avrupa Şampiyonası Elemelerindeki ikinci maçımızdı. İyi bir takım olduğumuzu, iyi mücadele ettiğimizi gösterdik. Maçta konsantre kayıplarından dolayı hatalar yapmaya başladık ve üçüncü çeyrekte rakibimize kolay sayı şansı tanıdık. 12 sayı geriye düşmemize rağmen maça tekrar ortak olduk, hatta eşitledik ama son saniyede yediğimiz basketle maçı kaybettik" şeklinde konuştu.

Belarus'un oyuncusu Artisom Parakhouski, "Öncelikle Türkiye'yi tebrik ediyorum. Son derece zor bir maç oldu. Rakibimizin Euroleague ve NBA'de oynayan oyuncuları var. Maçın geneline baktığımızda 30 dakika boyunca iyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim ama üçüncü periyotta rakibimiz 12 sayılık fark yakaladı. Sonra geri gelmeye çalışsak da konsantre ve enerji kaybından dolayı maçı kazanamadık" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çek Cumhuriyeti Bogdan Tanjevic İtalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title