Haberler

662. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri

Bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde 73'ü başpehlivan, bin 500'ün üzerinde pehlivanın mücadele edecek.

662. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri, törenle başladı.

Elmalı ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, 662 yıldır devam eden yağlı güreşlerin önemine dikkati çekti.

Evliya Çelebi'nin kayıtlarında ve Osmanlı Devleti'nin arşivlerinde Elmalı'daki güreş organizasyonunun yer aldığına değinen Öztekin, "Dolayısıyla biz, Türkiye'deki en eski yağlı güreş organizasyonuna ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Güreşlerimizi sahipsiz bırakamayız. Bu yüzden güreşlerimizi Türkiye'nin şanına yakışır bir hale getirmek boynumuzun borcudur" dedi.

Elmalı güreşlerini Türkiye çapında tanıtmak istediklerini dile getiren Öztekin, güreşlerle UNESCO'nun kültürel miras listesine de girmeyi hedeflediklerini anlattı.

Törenin ardından mehteran takımı tarafından çalınan marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. 1988 yılında Kırkpınar'da başpehlivan olduktan sonra hayatını kaybeden güreşçi Recep Gürbüz'ün mezarı başında dua edilmesinin ardından, Hamdi Altıntepe Tesisleri'nde kurban kesildi.

Güreşlerde bugün, minik, teşvik, ayak, tozkoparan, deste küçük, orta ve büyük boy kategorilerinde müsabakalar yapılacak. İsmail Balaban, Serhat Gökmen, Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil, Osman Aynur'un da arasında bulunduğu 73 başpehlivanın katılacağı güreşlerde, bin 500'ün üzerinde pehlivan er meydanında mücadele edecek.

Güreşler, 7 Eylül Pazar günü düzenlenecek final müsabakaları ve ödül töreniyle sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Ümit Öztekin Yeşilyayla Türkiye Elmalı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title