Haberler

14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası Start Aldı

Güncelleme:

14.Balkan Yürüyüş Şampiyonası Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci kez Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde start aldı.

14. Balkan Yürüyüş Şampiyonası Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci kez Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde start aldı.

Türkiye başta olmak üzere; Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen 69 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılışı seronomisi önceki gün coşkulu bir törenle yapıldı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Federasyonun Genel Sekreteri Nihat Dokar, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Ayvalık Kaymakam Vekili Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer,

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Cimli, Belediye Meclis üyeleri, şampiyonaya katılacak sporcular ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Ayvalık Belediyesi Bando Takımı öncülüğünde, protokol üyeleriyle birlikte yapılan serenomi yürüyüşü, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde son buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının bir ağızdan söylenmesinin ardından, açılış seronomisinin ilk konuşmasını Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen yaptı.

Türközen, 14. Başkan Yürüyüş Şampiyonasının Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci kez Ayvalık'ta organize edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Şampiyona nedeniyle Balkan ülkelerinin yanı sıra Yürüyüş Milli Takımını Ayvalık'ta ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, yapılacak yarışmalarda tüm sporculara başarılar diledi.

Açılış seronomisinde Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın yerine vekalet eden Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürü İlhan Arslan bire konuşma yaparak şampiyonanın başarılı bir organizasyonla tamamlanmasını diledi.

Törende konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk sporcuların uluslar arası organizasyonlarda madalya toplamalarının artık hayal olmadığını vurgulayarak, "Türk yürüyüş ailesinin çok sayıda üyesini barındıran Ayvalık, uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapmayı hak ediyor. Burada branşını kazanan her atlet, ömür boyu taşıyacağı Balkan Şampiyonluğu unvanını elde edecektir" diye konuştu.

Törende konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun böylesi önemli bir uluslar arası organizasyonu Ayvalık'ta düzenlenmesine verdiği katkılara teşekkür etti.

Spor karşılaşması ve sportif yarışmaların her şeyden önce kültürel paylaşımlarla, dostlukları beraberinde getirdiğine işaret eden Vali Turhan, "Ayvalık'ın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra sportif etkinliklerde de ev sahipliği yapması bizler için memnuniyet kaynağıdır" dedi.

Ayvalık'ta düzenlenen Balkan Şampiyonasına katılan tüm sporculara başarılar dileyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Tabi başarmak demek illaki birinci gelmek demek değildir. Bu tür bir yarışmaya katılabilmek bile bir başarıdır. Yarışmayı en güzel şekilde ve centilmence bitirmek ise ayrı bir başarıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, okulların halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük bir beğeniyle izlendi.

Açılış seronomisinin sonunda ise Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi bandosu törene katılanlara unutamayacakları bir konser verdi.

YARIŞMALAR NEFES KESECEK

Cumartesi günü saat 08.30'da başlayacak olan Balkan Şampiyonasında, Yıldız Kızlar 5 bin metre, Yıldız Erkek, Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinin 10 bin metre ve Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar kategorilerinin ise 20 bin metre parkurlarda gerçekleşeceği ve sporcuların dereceye girebilmek için ter dökecekleri kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title