Haberler

Son Dakika: Türkiye'de 60 yaş üstü ve riskli gruplar için aşılama başlıyor

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye koronavirüs aşı programında yeni gruba geçiyor. 60 yaş üzeri vatandaşlar eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi. Sağlık Bakanı Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı. En kısa sürede en çok riskli vatandaşımızı korumak istiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter üzerinden aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

60 YAŞ ÜSTÜ VE RİSKLİ GRUPLAR AŞILANMAYA BAŞLANACAK

Aşı çalışmalarında yeni gruplara geçildiğini kaydeden Bakan Koca, "Aşı programında yeni gruba geçiyoruz. Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi.

BAKAN KOCA, AŞILANACAK RİSKLİ GRUPLARI SIRALADI

Risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı. En kısa sürede en çok riskli vatandaşımızı korumak istiyoruz. " ifadesinde bulundu.

Son Dakika: Türkiye'de 60 yaş üstü ve riskli gruplar için için aşılama başlıyor

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (8)

Oğuz Han:

60 yaş üstü sağlıklı kalsın diye uğraşan bir yönetim var. Hastanelerden yaşlıları kovan evlerine gönderen ölüme terk eden sözde MEDENİ AVRUPA ülkelerine bakın, sonra şikayete devam edin. Beğenmediğim bir çok işleri var bu hükumetin ama medeniyetimizin neden yüzlerce yıl gıpta ile bakılan, Osmanlı tebaası olmanın ne olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti ile nasıl devam etmesi gerektiğini gösteren en güzel örnek.

2
3
yanıtYanıtla
Mavili Gül:

Ben yıllarca yurt dışında yaşadım. Sülalem hala oradalar. Kardeşim hiç duymadım ve görmedimki bir Türk ü hastaneden çıkarsınlar tedavisi bitmeden hemde. Heleki TÜRKİYE ye yollasınlar mümkünmüş. Yok böyle bir şey. Şu an Ülkemde yaşıyorum lakin sizin dediğiniz gibi bir durum yok. Madem öyle bizim Türkler istemedikleri yerde niye duruyorlar. Onların sayesinde mal mülk sahibi oldular dönsünler Medeni addettiğiniz ülkemize. Hem onların ekmeğini ye suyunu iç hemde kötüle ve orda yaşamaya devam et bu ne çelişki böyle. Orda yaşayıp birde kötülemek ayıptır

2
0
yanıtYanıtla
agam:

ben 61 hanım 58 yaşında oda benimle aşı olacakmı acaba

0
1
yanıtYanıtla
Kronik:

Kalp hastası kronik riskli grupta bulunuyorsunuz diye bir yıldır çalışamıyoruz aşı hala yok

0
0
yanıtYanıtla
AZİZ:

Okul personeli ve öğretmenler ne zaman aşılanacak sayın Bakan.

0
0
yanıtYanıtla
Mağdur:

Böbrek nakli hastayım korona geçirdim ağır bir şekilde şükür atlattım ama aşı yapmıyorlar bana 6 ay dolmadan yapılmıyor diyor ama koronadan sonra hiç bağışıklığım gelişmedi sokağa çıkamaz oldum

0
0
yanıtYanıtla
emre yıkıkemreogrerrme:

öğretmenler polis jandarma ne oldu asi yapmadiz

0
0
yanıtYanıtla
... m:

Riskli grupta hamileler de var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title