Haberler

Trump'tan dünyayı heyecanlandıran sözler: Bir koronavirüs aşısı denemesinde daha son aşamaya geçilecek

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan ilaç şirketi Moderna'nın ardından, yeni tip koronavirüse karşı ikinci bir aşı adayının daha birkaç gün içinde son aşamaya geçeceğini duyurdu.

Trump, Kuzey Carolina'da bir biyoteknoloji merkezine yaptığı ziyaret esnasında düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'a karşı yapılan aşı ve tedavi çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Moderna'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısı adayının denemelerinde bugün son aşamaya geçilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını kaydeden Trump, "İkinci bir Kovid-19 aşısı denemesinde daha birkaç gün içinde son aşamaya geçilecek." dedi.

"EN HIZLI GELİŞTİRİLEN AŞILAR OLABİLİR"

Virüslere karşı aşı çalışmalarının genellikle 1 yıldan uzun sürdüğünü vurgulayan Trump, bu adayların en hızlı geliştirilen aşılar olabileceğini kaydetti.

Trump, Kovid-19 vakalarının yüksek seviyelerde olduğu eyaletlerin yönetimleri ile yakın temasta olduklarını vurgulayarak yaşlı bakımevlerine de test desteği verdiklerinin altını çizdi.

"AMERİKA ÇOK YAKINDA AŞIYI GELİŞTİRECEK"

Amerikalıların virüse karşı gardını indirmemesi gerektiğine dikkati çeken Trump, "Amerika çok yakında aşıyı geliştirecek ve bu korkunç virüsü yenecek." iddiasında bulundu. Trump, ABD'nin sınırlarının dışındaki ülkelerde de virüs konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak "Tüm dünya bu Çin virüsünden dolayı acı çekiyor." dedi.

ABD'nin 52 milyondan fazla Kovid-19 testi yaptığını söyleyen Trump, "Biz kendi vakalarımızı rapor ediyoruz. Ancak dünyanın birçok ülkesi rapor etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Trump konuşmasının ardından biyoteknoloji merkezini gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Trump'ın daha önce başka birçok yeri ziyaretinin aksine, bu merkezdeki gezisi esnasında maske takması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Carolina Donald Trump Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Mustafa ayyıldız:

Ben şunu anlamıyorum dünyada korona virüsü çıkalı 9 ay gibi bi süre oldu 15 gün insanları karantinada tutuyorlarki 15 gün için hastalık büyük bı oranda düşüyor bütün ülkeler sağlam bi gıda üretimi yaparak sadece marketler açık olacak şekilde 20 gün sıkı bir karantina uygulayıp öldürmeyi düşünmüyorlar

3
7
yanıtYanıtla
Danyal:

Dünya sağlık örgütünün başındaki adam sabah akşam aşıyı bulamayacağız, yeni düzen artık eskisi gibi olmayacak, şu kadar insan ölecek diye felaket senaryoları yazıp duruyor, bu da hergün müjde üstüne müjde veriyor. Yahu siz şaka mısınız?

6
0
yanıtYanıtla
Misafir:

Dikkat edin. DSÖ nün başındaki"adam"bulanamayacak demiyor biz bulamayacağız diyor. Kime hizmet ediyorsa onlar bulamayacak.

yanıt1
yanıt0
Danyala Ithafen:

Danyal Bey DSÖ toplantısına katılmış biri olarak diyorum inanın. Dünyada yaklaşık 130 aşı çalışması mevcut. Bunların çoğu ise 2. faza geçmiş durumda. Aşı 5 ila 7 ay arasında gelebilir. Endişe şu, aşı çıkınca ne derece etkili olacak ve ne kadar süre koruyabilecek. Bunların cevabı bilinmiyor henüz. Aşı çıktığında dahi kesin sonuçlar alınana kadar maske takılmaya devam edilecek. Diğer bir sorun ise aşının dağıtımı. Önce yaşlılara yoksa sağlık çalışanlarına mı veya Afrika gibi savunmasız bölgelere mi verilecek sorusu var. Bu etik soru üzerine çok düşünülüyor. Size en kötü senaryoyu da söylemem gerekirse, o da bahsettiğiniz gibi sonsuza kadar virüsle beraber yaşamak. Iş bu raddeye gelirse ise çözüm dünya genelinde sağlık sistemlerini güçlendirmek ve hastaneye kabul ile tedavi süreçleri arasındaki işleyişi hızlandırmak olacak. Sevgiler.

yanıt2
yanıt0
reis:

reis deseydı alkışlardınız. . .

yanıt1
yanıt1
Danyal:

Bana ithafen yazdığınız açıklayıcı ve bilgilendirici yorumunuz çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla kalın, sevgiler...

yanıt2
yanıt0
osmanlı:

aşı zaten vardı bunlarda şimdi nasıl pazarlarız onu telaşındalar

3
1
yanıtYanıtla
meraklı:

olabilir . . .

yanıt0
yanıt1
Cem:

Ben aşıyı buldum..

0
4
yanıtYanıtla
black lives matter:

Asi isin gercegi asi vurulsa bile insanlar covid olacak olumler daha cok aetcak

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title