Haberler

Son dakika! Şehit Savcı Kiraz'ın anısına düzenlenen yarışmada kazananlar belli oldu

Güncelleme:

Son dakika haberi: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nda görev yapan Mehmet Açıkgöz, Adalet Bakanlığının, görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, hatırasının yaşatılması adına "Bir Ömür Adalet Uğruna" temasıyla düzenlediği öykü...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nda görev yapan Mehmet Açıkgöz, Adalet Bakanlığının, görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, hatırasının yaşatılması adına "Bir Ömür Adalet Uğruna" temasıyla düzenlediği öykü ve deneme yarışmasında, "Çöl Ayetleri" adlı hikayesi ile ödüle layık görüldü. Açıkgöz, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Evliya Çelebi'nin, "Bu şehri anlatmaya ne dil yeter ne de kalem" dediği Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nda kültür, sanat ve tarih alanlarına yönelik etkinlikler ve faaliyetler yürüten ekipte moderatörlük yapan Mehmet Açıkgöz, Adalet Bakanlığı'nın, 31 Mart 2015'te görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anısının yaşatılması adına "Bir Ömür Adalet Uğruna" temasıyla organize ettiği öykü ve deneme yarışmasında "Çöl Ayetleri" adlı hikayesi ile ikincilik unvanı kazandı. Bakanlığın adalet, merhamet, vicdan kavramlarıyla genel çerçevesini belirlediği yarışma münasebetiyle Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hatırası da bir kez daha yad edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nde aynı zamanda Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (GASKİ) görev yapan Mehmet Açıkgöz'ün katılım sağladığı öykü ve deneme yarışmasında 623 öykü, 475 deneme olmak üzere bin 98 eser yer aldı. Doğan Hızlan, İbrahim Tenekeci, Leyla İpekçi, M. Fatih Andı ve Necip Tosun gibi çok kıymetli yazarların seçici kurulda yer aldığı yarışmada eserler dil, üslup, özgünlük bağlamında değerlendirildi.

Öykü dalında, Anayasa Mahkemesi Raportörü Akif Yıldırım 'Tuz Ekmek Hakkı' öyküsüyle birinci, Mehmet Açıkgöz 'Çöl Ayetleri' adlı eseriyle ikinci olurken Gül Altınok da 'Sınırda' başlıklı yazısıyla üçüncü sırada bulundu.

Deneme dalında ise 'Sorular mı İsabetli, Gözlem mi?' adlı yazısıyla Canan Olpak Koç birinci olurken Koç'u 'Adaleti Dert Edinmek' yazısıyla Nazım Taha Koçak ve 'İhtişamdan Taşan Hakikat' yazısıyla Aleyna Dilara Tosun takip etti.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği yarışmada dereceye girenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamında gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nın çalışma programını Cumhurbaşkanı ile paylaşma fırsatı bulan Açıkgöz, Bengisu dergisini kendisine takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Açıkgöz Gaziantep Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title