Haberler

Son Dakika: Kısıtlamalar esnetilecek mi? Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini paylaştı

Güncelleme:

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Fahrettin Koca, kısıtlamalarla ilgili konuştu. Bakan Koca, "Yeni tedbir düşünülmüyor, var olan tedbirlerin devamından yanayız." dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17:00'da video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantıda, mutasyon, aşı çalışmaları ve ek tedbirler masaya yatırıldı.

"DÜŞÜŞ YAKALARSAK TEDBİRLER HAFİFLETİLEBİLİR"

Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Fahrettin Koca, kurulun kısıtlamalarla ilgili tavsiyelerini açıkladı. Bakan Koca, "Bilim Kurulumuzun tavsiyesi vaka seyirlerinin takip edilmesi yönünde. Virüs mutasyona uğramış olsa da virüs aynı virüs, tedbirler aynı, korunma yolları da aynı. Aynı tedbirlere daha dikkatli bir şekilde uymalıyız. İstediğimiz düşüşü yakalarsak kısıtlamaların tedbirler eşliğinde hafifletilmesi en önemli temennimiz. Bölgesel bazda, iller bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir, öneri olarak bunu sunacağız." dedi.

"YAKINDA NORMAL ŞARTLARDA YAŞAYACAĞIZ"

Yakında normal şartlara dönüleceğini vurgulayan Koca, "Çok yakında daha normal şartlarda yaşayacağız. Önümüzdeki sınırlı günleri maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra genel tedbirlere kısıtlamalara sıkı sıkıya riayet ederek atlatmalıyız. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." diye konuştu.

"YENİ TEDBİRLER DÜŞÜNÜLMÜYOR"

Yeni tedbirlerin uygulanıp uygulanmayacağı üzerine soruları yanıtlayan Bakan Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

"Yeni tedbirler anlamında şu an var olan tedbirlerin devamından yana olduğunu Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini ifade etmiştir. Yeni tedbir öneri olarak düşünülmüyor. Mutasyonların özellikle Avrupa ülkelerinde salgının seyrine etkisinin fazla olduğunu biliyoruz. Ülkemizde mutasyonların bölgesel bir farklılığa yol açmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu mutasyon sayıları giderek artmaya devam ediyor. Var olan vaka sayılarında önemli oranda bir etkisinin şu an olmadığını görüyoruz. Bütün illerimizde benzer şekilde özellikle son 2 hafta vaka artışının olduğunu genel olarak görüyoruz. Özelde mutasyonun bulunduğu bölgede yoğun bir artış gözlemimiz şu anda yok. Bunu da çok yakından takip ediyoruz. Mutasyonda bulaştırıcılığın daha fazla olduğunu. Daha önce bir arada bulunmakla geçen virüsün daha kısa sürede bu bulaştırıcılığın olduğunu biliyoruz. Güney Afrika ve Brezilya için farklı yaklaşımlar söz konusu. Bununla ilgili daha net bir şey söyleyemiyoruz. Bizim özellikle tedbirler noktasında daha hassas davranmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Koronavirüs Haberler Son Dakika

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (9)

EMRAH:

ESNAF SON NEFESİNİ VERİYOR ALACAKLILAR BEKLEMİYOR CUMARTESİ PAZAR İŞ YAPACAKKEN İŞLERİMİZ DURDU ESNAFA YARDIM EDİN KORONA DEĞİL PARASIZLIK ÖLDÜRECEK

39
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

Artık tedbirler günden güne azaltılacak çünkü ramazana az kaldı

8
12
yanıtYanıtla
1907:

Sakın esnetmeyin hemen suyunu çıkartıyorlar çünkü

0
2
yanıtYanıtla
Ferhat:

Pandemiden dolayı sinema yok: tiyatro yok: halı saha maçı yok: Restoranda yemek yeme yok: Çokmu etkilendik vallahi yok: zaten ekonomi olarak çökmüşüz: zaten gidemiyorduk. Millet bahçelerinde çoluk çocuk yuvarlanıp gidiyorduk.

2
0
yanıtYanıtla
Misafir:

Haha güldürmeyin beni. Bilim kurulunun tavsiye ve kararları ne zaman yerine getirildiki? Sadece göstermelik bir toplanma

2
0
yanıtYanıtla
Gözlem:

25 Ocak 2021''den beri günlük hasta sayıları 600''lü rakamlarda günlük ortalaması 649 kişi. Artış görünmüyor. Aynı günlerde vaka ortalaması 7. 362 kişi. Son birkaç gündür görülen mini artış dalgasının da 4 günü geride kaldı. 3 gün sonra yeniden azalma eğilimine girileceği görülüyor. Şahsen uygulanmakta olan kısıtlamaların olumlu katkılarını bu tablolarda her nedense hiç rastlayamadım. ! Gereksiz tedbirler, gereksiz riskler ve sonuçlar getiriyor olabilir. Normalleşmeden anlayamazsınız.

0
1
yanıtYanıtla
Mutlu akdağ:

Sayın bakanın sahip olduğu hastane pandemi döneminde ücretsiz kaç hasta aldı sorguluyalım birde yasak sadece zenginlerin olduğu fakirlerin ölsün denildiği yerdemi işliyor esenler yüzyılda hafta sonu bile konfeksiyonlar açık millet sokakta şaka gibi köprüde yasak var ??

0
0
yanıtYanıtla
Avukat:

Bilim kurulumudur nedir Allahaşkına ne işe yarıyolar şunlara boşuna maaş ödeyip durmayın, onların söylediklerini babaannemde söylüyo. Haa bu arada koronaya bi aşı bulamadık ama ay a gidecekmişiz.

0
0
yanıtYanıtla
Ferhat:

Mesele yasakların denetlenmesi. Marketler kapattığı saatlerde bile sokaklar insan kaynıyor. Hafta sonu sizce yasak gibi bir hal varmıydı. Denetim koca bir sıfır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title