Haberler

Prof. Dr. Pampal'dan Elazığ depremiyle ilgili açıklama: Artık alarm zilleri çalıyor, büyük deprem olma ihtimali arttı

Güncelleme:

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Elazığ'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. "Artık alarm zilleri çalıyor" diyen Pampal, "Çok da insanları korkutmak istemem doğrusu ama buralarda daha büyük depremler olma ihtimali arttı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Elazığ'da gerçekleşen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin A Haber'e yaptığı açıklamada yaşananların kritik bir uyarı olduğunun altını çizdi;

"O bölge zaten hareketli bildiğiniz gibi daha önce de oldukça hasar yapıcı bir deprem yaşadık. Bu bölge Sivrice-Pütürge arası kırıldı ve ciddi bir depreme neden oldu. Bölge zaten kırılmaya başlamış. Büyük depremlere yol açma potansiyeli olduğu bilinen bir durum. Ama bu son depremler sanıyorum daha önceki depremin bulunduğu bölgede meydana gelmekte o bakımdan çok korkutucu görünmüyor doğrusu. Çevrede pek çok fay var. Oldukça geniş bir alanda geniş zondan oluşuyor. Bir miktar hasar olması normaldir.

"DAHA BÜYÜK DEPREMLER OLMA İHTİMALİ ARTTI"

Tetikleme demeyelim ama zaten tetiklenmeye ihtiyacı yok daha önce de görüldü. Stres transferi söz konusu oldu. Kırılma söz konusu çok da insanları korkutmak istemem doğrusu ama buralarda daha büyük depremler olma ihtimali arttı diyebiliriz. Bu depremler daha büyük depremlerin habercileri gibi algılanabilir, değerlendirilebilir.

Prof. Dr. Pampal'dan Elazığ depremiyle ilgili açıklama: Artık alarm zilleri çalıyor, büyük deprem olma ihtimali arttıDeprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal

"ARTIK ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR"

7 ve üzerinde deprem oluşturma potansiyeli olan faylar var. Bu depremler bizler için uyarıcı olma niteliği taşıyor ve artık alarm zilleri çalıyor Türkiye'nin her yeri için. İşte geçen yıl Pütürge, Bu yıl İzmir yaşandı. İstanbul'u bekliyoruz. Buraların tamamında tehlike çok yakın. Bunları erteleme durdurma şansımız yok. Önlem alma dışında yapacak bir şeyimiz yok. Onu da en doğru şekilde yapmalıyız. Depreme dayanıklı, yaşanacak yerleşim alanları oluşturmalıyız. Bu kentsel dönüşüm ile hızla yapılması gereken bir şey. Günü saati bilme şansımız yok. Bu uygulamalarla başlanan yerlerde hızlandırmak, başlanmayan yerlerde de hızla başlayıp bu dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (16)

Yahya:

Prof diyor kimse inanmıyor, imam dese inanıyorlar. Cuma günü diyanet niye depreme karşı topluca dua etmediler. Kahinler neredeler.

19
30
yanıtYanıtla
Osman:

Ettilerde sen yoktun

yanıt7
yanıt9
Burak:

Imsmida cemaatide para pesinde ne duasi ....ne kadar sahtekar varda toplaniyor.

yanıt3
yanıt2
BEHCET:

YAHYA MAL MAL YAZMA ADAM OL

yanıt1
yanıt1
Wubih:

Arkadas fikriniz zikriniz cami imam Uymuyorsunuz bari rahatsiz etmeyin,namaz kilanin kimseden rahatsiz oldugu yokken kilmayamlardi bu kuyruk acisi nedendir

yanıt1
yanıt2
Ahmet:

Biz Allah a her zaman dua ediyoruz. Beni, kâinatı ve herşeyi yaratan Rabbime şükürler olsun. Bazılarıda inandığı putlara tapsin gerekeni putlarina söylesin.

11
8
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Sen milletin dinine ne karışıyorsun nere tapar sen kendine bak sanane millet in dininden sen putperes bile olamazsın örümcek beyinli

yanıt0
yanıt1
HEYA:

Artık deprem diyorki boş durmayın yeraltı sondaj yapın ne kadar altın doğalgaz vede akaryakıtı yeryüzüne çıkarın mutlu yaşayın

9
3
yanıtYanıtla
Neden:

Deprem bilimciler ıçerisinde tahminleri en iyi tutanlardan biri Naci Görür. En büyük depremde bile hiç bir haber kanalında göremedik neden Naci Görür ü haber kanallarında göremiyoruz.Neden bağlamıyorlar ??

9
1
yanıtYanıtla
D:

Bu kişinin bilimle çok ilgisi olmayabilir ama deprem riski hayatımızın bir gerçeği

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title