Haberler

Nijerya'da silahlı kişilerin okula düzenlediği saldırıda yüzlerce kız öğrenci kaçırıldı

Güncelleme:

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde, silahlı kişilerin bir yatılı okula düzenlediği saldırıda 317 kız öğrenci kaçırıldı. Ülkede geçen hafta yaşanan benzer bir saldırıda 42 öğrenci rehin alınmıştı.

Nijerya'da geçtiğimiz hafta yatılı bir okula düzenlenen baskında kaçırılan öğrenciler ve personeller henüz kurtarılamazken, yeni bir baskın daha yaşandı.

TAM SAYI VERİLMEDİ

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Zamfara eyaletinde sabah saatlerinde bir okula baskın gerçekleştirildiği bildirildi. Eyalet valisinin sözcüsü yaptığı açıklamada çok sayıda öğrencinin kaçırıldığını duyururken, öğrencilerin durumuna ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Bir okul personelinin aktardığına göre saldırganlar, Cuma günü saat 01.00 sıralarında Hilux araçları ve motosikletleriyle okula gelip öğrencileri zorla tahliye etti. Bazı teröristlerin üniformalı olduğu ve güvenlik görevlisi gibi davrandığını aktaran görgü tanığı, benzer olayların ülkede sık sık yaşandığını söyledi.

Nijerya'da silahlı kişilerin okula düzenlediği saldırıda yüzlerce kız öğrenci kaçırıldı

GEÇEN HAFTA DA 42 KİŞİ KAÇIRILMIŞTI

Öte yandan, 17 Şubat'ta ülkenin batısındaki Niger eyaletinde bulunan Kagara kasabasındaki bir okulun yurduna gece saatlerinde askeri üniformalı silahlı kişiler tarafından baskın düzenlenmiş, 27 öğrenci dahil olmak üzere 42 kişi kaçırılmıştı. Baskında 1 öğrenci hayatını kaybederken, rehineler henüz serbest bırakılmadı.

Kaynak: AA / Dünya

Nijerya Haberler

500

Yorumlar (9)

sem:

işte muz cumhuriyeti burası. burası gibi olmak istemiyorsanız kutuplaşmayın düşüncelere saygılı olun ve vatanın üstünde ideoloji tanımayın.

48
2
yanıtYanıtla
SEM''A CEVAP:

BOŞ YAPIYQRSUN YAPMA !

yanıt1
yanıt0
abdullah:

TSK, ABD, Rusya, Ab vb. ülkeler neden bu teröristlere müdahale etmiyor. Bu Müslüman halk katlediliyor hak hukuk tanımaz çeteler sarmış ülkeyi kuveyt-ırak-suriye- mısır vb ülkelerde at koşturanlar neden bu zavallı insanlara müdehale etmiyor.

8
4
yanıtYanıtla
ADAM:

Avrupa birliği ülke değildir ayrıca TSK hangi ülkenin kısaltması Türk Silahlı Kuvvetlerinden mi bahsediyorsun ne içtiysen söyle bende istiyorum

yanıt7
yanıt5
Köfteci ibo:

Banane bundan. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

3
6
yanıtYanıtla
Dank:

YAŞASIN CUMHURİYET

4
0
yanıtYanıtla
Tarafsiz:

Abd ve AB onlar Müslüman suryyeye müdahale eden İran Türkiye gibi Müslüman ülkeler müdahale etsinler biz karışmıyoruz diyorlar

0
2
yanıtYanıtla
atarabası osman:

dünyanın derdi sorunu bitmez abi, biz NASA da çalışıyoduk şimdi yoldan çalışıyoz abi, uzay çöplüğe dönmüş yoldan uydu anteni kaat elektronik kart chip topluyoz abi

0
0
yanıtYanıtla
...:

Bu çeteler kimin kölesi.. abdye çalışıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title