Haberler

Son Dakika: Mersin Anamur'da orman yangını! 50 hane boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu kapatıldı

Güncelleme:

Son dakika: Mersin Anamur'da sabah saatlerinde çıkan orman yangını nedeniyle 50 hane boşaltıldı. Tedbir sebebiyle Mersin-Antalya karayolu ulaşıma kapatılırken, ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle, insanlar evlerinden uzaklaştırılırken, yangına 30 arazöz ve 150'nin üzerinde personel ile müdahale ediliyor.

50 HANE BOŞALTILDI

Yangının, yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı mahalledeki 50 hane tedbiren boşaltıldı, Mersin- Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. Rüzgarın da etkili olduğu yangın söndürme çalışmalarında, civar köylerdeki vatandaşlar da destek veriyor.

"YANGIN KIRSAL ALANA DOĞRU YÖNELDİ"

Yangının, ilk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığının değerlendirildiğini belirten Su, "Yangının, yerleşim yerlerine yönelik riski müdahale sonucu azaldı. Yangın, kırsal alana doğru yöneldi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. 3 helikopterle havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale sürüyor. 2 helikopter de takviye için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerimiz, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını devam ettiriyor." diye konuştu.

"50 HANEYİ VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE TEDBİREN BOŞALTTIK"

Su, yangın çevresindeki hanelerin tedbiren boşaltıldığını hatırlatarak, "Yangında can kaybımız veya yaralanan kimse yok. Çevredeki yaklaşık 50 haneyi, vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle tedbiren boşalttık." ifadesini kullandı.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Yangın bölgesinden ilk fotoğraflar:

Son Dakika: Mersin Anamur'da orman yangını! 50 hane boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu kapatıldı

Son Dakika: Mersin Anamur'da orman yangını! 50 hane boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu kapatıldı

Son Dakika: Mersin Anamur'da orman yangını! 50 hane boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu kapatıldı

Son Dakika: Mersin Anamur'da orman yangını! 50 hane boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu kapatıldı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Antalya Mersin Anamur Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

...:

dediğim gibi yunanin izmiri yaktığı gibi yine aynı oyunlar oynanıyor bunu yapanlar yunanistan, fransa, ermenistan pkk aracılığı ile yapıyorlar bunu maksat bize cehennemi yaşatmak biz de aynısını onlara yaşatalım

13
6
yanıtYanıtla
Ihsan:

Ne Alakası var. Bu artık Devlet Politikası olmuş, ihaleye çıkarmak için Ülkeyi yakıyorlar. Ne olsa dış güçler dersiniz Koyunlar

yanıt1
yanıt3
bursa:

vallahi haklisin artik fransa ormanlari yansin

yanıt5
yanıt0
jhgj:

kessin otel yapacaklar

2
11
yanıtYanıtla
bilirim:

fransa yapdi

yanıt7
yanıt0
nashi:

macron yakdi saldiriyorlar teroristler

10
0
yanıtYanıtla
jghj:

fransa asala yapdi

8
0
yanıtYanıtla
Oguz:

Kim yapıyorsa o da ateşte yansın inşallah

8
0
yanıtYanıtla
anadolu:

fransa da yasayan turkler size sesleniyorum fransa ormanlari ne diye duruyor?

3
4
yanıtYanıtla
Reıs:

Hain fransa haım dıs gucler.Reısımız yanlız degıldır

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title