Haberler

Son Dakika: Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.7 şiddetinde deprem

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye, geçtiğimiz günlerde Konya'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin şokuyla sarsılırken, bugün de Malatya'dan deprem haberi geldi. Pütürge ilçesinde saat 12.19'da etkisini gösteren 4,7 büyüklüğündeki deprem panik yarattı.

Deprem ülkesi olarak adlandırılan Türkiye'de, son günlerde art arda gelen deprem haberleri nedeniyle hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Konya'daki 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bu sefer de fay bölgesi olarak bilinen Malatya'dan deprem haberi geldi.

AFAD: 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE

AFAD'a göre Pütürge ilçesi merkezli deprem, saat 12.19 sırasında gerçekleşti. 4.7 büyüklüğünde ve 6.93 kilometre derinliğindeki depremde şu ana kadar herhangi can veya mal kaybı bilgisine yer verilmedi.

KANDİLLİ 5 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi de Pütürge'deki depreme ilişkin bilgilendirmede bulundu. Rasathane tarafından yapılan açıklamada, depremin büyüklüğünün 5 olduğu ifade edildi.

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ DIŞARI ATTI

Daha önce de ciddi depremler yaşayan Malatya halkı, bugün meydana gelen depremin ardından kendisini tedbiri amacıyla dışarı attı. Ekiplerin de acil olarak bölgeye sevk edildiği öğrenilirken, hasar gördüğü belirlenen binalarda çalışma yapılacak.

Ayrıca vatandaşların olası ihtiyaçlarına karşı da ekiplerin hazır bulunacağı bilgisi verildi.

AĞUSTOS'DA 5.2 İLE SARSILDI

Pütürge ilçesi, geçtiğimiz Ağustos ayının 6'ncı günü saat 12:37'de 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Ardından 4.4 büyüklüğünde bir artçı daha meydana gelen ilçede herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı. Yetkililer, Malatya ve ilçeleri için sık sık "Deprem farkındalığı" çağrısı yapıyor.

VALİ BARUŞ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremin ardından son gelişmeleri paylaştı. Baruş, olumsuz bir durumun bulunmadığını belirterek, "Pütürge ilçemizde saat 12.19'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar intikal eden olumsuz bir durum bulunmamaktadır, Depremden etkilenen bölgede İl AFAD Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizce saha tarama çalışmaları yapılmaktadır" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Pütürge Malatya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (5)

bekir yapici:

BIR MALATYALI OLARAK HALKIMIZA BÜYÜK GECMIS OLSUN DIYORUM ÜLKEMIZI HAFTADA BIR ZIYARET EDEN DEPREM UYARIYOR AMA NAFILE ÜLKENIN GÜNDEMI SECIM VE GECIM.

10
0
yanıtYanıtla
mirza kartal:

çok geçmiş olsun malatya rabbim korusun

9
1
yanıtYanıtla
Fakır:

Cuma namazındaydık biz merkezde hissetmedik

5
2
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

6,5 üzeri değilse deprem oldu demeyin , 3 şiddeti oluyor deprem oldu diyorlar şurdan tır geçse daha çok sallar

3
4
yanıtYanıtla
Yadigar Bal:

Adına disiplin diyorda sokak ropörtajı diyemiyor. Madem kuryeyi harcadınız bende diyorumki artık getirden sipariş yok. Ve ey milletim doğru söyleyini işten kovan kim olursa olsun vicdanımızla hareket edip bizde onu harcayıp ilişkimizi keselim. Bakalım nasıl yaşayacaksınız. Burası hür ve başında adam gibi başkanı olan devlet baskılara son

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title