Haberler

Son Dakika: Aşı gündemiyle gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi

Güncelleme:

Son dakika: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.30 itibariyle aşı çalışmalarını görüşmek üzere videokonferans yöntemiyle toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sona erdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:30'da aşı çalışmalarını görüşmek üzere video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantı sona erdi.

YERLİ AŞIDA FAZ 2 ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Öte yandan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşıda Faz 1 çalışmaları 14 Aralık itibarıyla sona erdi. 15 Aralık'ta Faz 2 çalışmalarına geçildi.

Bakan Koca, Faz-2 çalışmalarının başlayacağının müjdesini şu sözlerle vermişti:

"Faz-2 çalışmasına 25 Aralık'ta başlanacaktır. Faz-2 için üretime üç gün önce başlandı. Yerli aşı çalışmalarımız bir yana, dünyada etkinliği kanıtlanmış aşıları en erken getirmenin gayreti içindeyiz. Yerli aşımızı da nisan ayında başarıyla yapacağımızı ümit ediyorum"

ÇİN'DEN DE 50 MİLYON DOZ AŞI GELECEK

Ayrıca Türkiye'ye, şubat ayına kadar Çin'den 50 milyon doz Kovid-19 aşısı gelecek. Aralık ayında 1 milyon doz alınması planlanan Alman aşısının ise devamında 25 milyona kadar alınması konusunda görüşmeler sürüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (24)

Mehmet:

Allah aşkına 15 gün yasak yapın yoksa önüne gecemezsiniz

43
19
yanıtYanıtla
Miço:

Makape. Inancindan vazgecer ama paradan vazgecmez. Onlar icin varsa yoksa para para para. Din bile onlar icin amac degil bir aractir. Uyanin lo artik !!

yanıt8
yanıt0
Niklaus:

Aşıya benim güvenim sıfır. Bu virüsü bitirmek istemedikleri bal gibi ortada. Global bir karar ile herkesi evine 1 ay kapat hastalık bitsin, ekonomi çöker palavralarını bırakın 1 ay da hiç bir ülke batmaz

27
9
yanıtYanıtla
adı:

Senin güvenin sıfırsa yaptırmayalım o zaman. Kimse yaptırmasın. Bu kadar bakan prof boş konuşuyor demek ki

yanıt3
yanıt6
Aga61:

10;diyorsunuz 30 diyorsunuz ortada 20 yok millet ölüyor kardeşim başka ülkeler maske çıkartma tarihi vermiş mız hala 2.far dayız....

18
7
yanıtYanıtla
Fatma:

Anlamadığım birşey var salonda çoğu maske takmıyor neye göre acaba sadece mesafe yeterli mı kapalı alan cadde de takmasak bile cezası var gerçekten bilmediğim için soruyorum mantıklı bir açıklaması var mı

18
3
yanıtYanıtla
BAKAN:

Fatma kardeşim ocak ayındaki toplantımızdır o zaten stres altında iş yapıyoruz birde sen üstümüze gelme

yanıt1
yanıt2
Fatmaya:

Eski görüntüler

yanıt2
yanıt1
Samsun:

Valla suan karantinadayim pozitif cikti ama asi vurulmam bu akp nin allah bir dediginw inanmam

11
6
yanıtYanıtla
Veysel:

Demek allah bir dediğine inanmazsın sen inanma zaten sen bara pavyona git şeytana inan size akp çok batıyor ogggggg kudurun orda

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title