Haberler

Son Dakika: İsrail, Lübnan'ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesini havan saldırılarıyla hedef aldı

Güncelleme:

İsrail ordusu, Lübnan sınırında yaşayan İsrail vatandaşlarına, bölgede meydana gelen bir "güvenlik olayı" nedeniyle evlerinde kalma çağrısı yaptı ve ardından Lübnan'ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesinde bazı hedefleri vurdu.İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Az önce Cebel Rus (Güney Lübnan) bölgesinde bir güvenlik olayı meydana gelmiştir." ifadesini kullandı.

Olayın araştırıldığını belirten Adraee, ordunun bölgede yaşayan İsrail vatandaşlarına evlerinde kalma, gerekmedikçe araç kullanımından kaçınma talimatı verdiğini ve açık alanlardaki her tür tarımsal faaliyet ile turistik gezileri yasakladığını kaydetti. Adraee, olaya ilişkin ayrıntı vermezken İsrail basınında yer alan haberlerde, Hizbullah güçlerinin sınırda İsrail zırhlısını hedef almaya çalıştığı öne sürüldü.

HAVAN ATIŞLARIYLA HEDEF ALDI

Olayın hemen ardından İsrail ordusu, Lübnan'ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesini bir süreliğine havan ve topçu atışlarıyla hedef aldı. Bazı evlerin zarar gördüğü saldırılarda şu ana kadar can kaybı olmadığı belirtiliyor. Lübnan-İsrail sınır bölgesinde halihazırda sükunetin hakim olduğu gözetleniyor.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail parlamentosunda yaptığı konuşmada, "Kuzey sınırlarımızda yaşananları takip ediyoruz. Politikamız açıktır. İran'ın Suriye sınırımızda askeri konuşlandırmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

NETANYAHU: İSRAİL ORDUSU HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIR

İsrail'e karşı Lübnan ve Suriye topraklarından yapılacak her türlü saldırıdan bu ülkelerin yönetimlerinin sorumlu olacağı uyarısında bulunan Netanyahu, İsrail ordusunun her türlü senaryoya hazır olduğunu vurguladı.

HİZBULLAH'TAN MİSİLLEME

Bu arada Lübnan Hizbullahı da sınır bölgesindeki İsrail hedeflerine saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Son gelişmelerin, İsrail ordusunun, Lübnan Hizbullah örgütünün misilleme saldırılarını öngörerek kuzey sınırlarında teyakkuza geçtiği bir zamanda gelmesi dikkati çekti.

Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan havalimanı yakınlarına 20 Temmuz'da düzenlenen saldırıda biri Hizbullah üyesi 5 kişi ölmüştü.Suriye, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu söylerken, Tel Aviv yönetiminden olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Lübnan İsrail Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (31)

gözcü:

İsrail anlaşılan meydanı boş buldu, toprak genişletme derdinde gün gelir geldikleri gibi giderler.

34
4
yanıtYanıtla
KARGOCU:

Bu israil gebermeye yüz tutmuş kuduz köpek gibi sağa sola saldırıyor. Sonu yakın olur inş.

33
4
yanıtYanıtla
ALDANMAYAN:

Maalesef sonu yakın falan gibi görünmüyor kardeşim. Hatta bilhakis, Trump gibi her daim kendilerine yakın olan cumhuriyetçi başkanların ABD yönetiminde olduğu sürelerde onlardan da güç alarak daha da kuduruyorlar. Öyle ki çevre ülkelerde de sanki tavır alıyormuş gibi görünüp arka planda hem diyalog kurup hem de cumhuriyetçi ABD başkanlarını dost belleyenler oldukça sizin dilekleriniz maalesef gerçekleşecek gibi görünmüyor. İsterseniz önce aynaya yani kendi ülkemizi yönetenlere bakalım!!!

yanıt6
yanıt3
MEHMET ÖZTÜRK:

İsrail yapar çomarlar, bağırır çağırır, perde arkasındanda İsraille iş tutarlar. Samimi değilsiniz.

21
6
yanıtYanıtla
abdulbaki:

arayan belasınıda, mevlasınıda bulurmuş. israil belasını arıyor çok sürmez bulacak inşaallah. arkasına saklandığı amerika kendi içinde inşaallah 50 parça olduğu gün israil denen devlette yok olacaktır.

22
2
yanıtYanıtla
vatandas:

adamlar fetih diyerek bomba hakkı diyerek Mescidi Aksa''yı havraya çevirirse ne yapacağız buna ? yine Ayasofya''da kılıç evcilik mi oynayacağız ?

6
14
yanıtYanıtla
Salih:

Alacağız.

yanıt2
yanıt2
KARA KUYU:

Hani su doguda yasama kavgasi veren culsuz bir kac ac terörist varya, onlara dedigi gibi ''ansizin biir sabah gelerim'' der tel avivi yerle bir ederiz.

yanıt1
yanıt0
KİBAR FEYZO:

İSRAİLE LAF ETMENIN ANLAMI YOK . ETRAFI MÜSLÜMAN OLAN ONLARCA DEVLETİN ORTASINDA BUNLARI YAPIP TEPKİ GÖSTERMEYENLERE LAF EDİN.

18
1
yanıtYanıtla
antizülüm:

her zulmün zalimligin sonu belli israilinde sonu malum ALLAH cc görüyor biliyor ihmal etmiyor mühlet veriyor

yanıt3
yanıt2
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title