Haberler

Son Dakika: Irak'ta ABD askeri üssüne 10 füzeyle saldırı düzenlendi

Güncelleme:

Son dakika: Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu Ayn El-Esed askeri üssüne Rus yapımı 10 katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendi. Saldırının, geçen hafta ABD Başkanı Biden'ın talimatıyla Suriye'de İran destekli gruplara yapılan saldırıya misilleme olduğu iddia edildi.

ABD'nin, Irak El Anbar'da bulunan askeri üssü Ayn El-Esed'e 10 katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında üs içinde askerlerin bulunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Roketli saldırıyı şimdiye kadar üstlenen çıkmadı. Öte yandan saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Irak hükümetinden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Saldırının, ABD'nin Suriye'deki İran destekli grupları vurmasından sonra gerçekleştirilmesi ise iki ülke arasındaki krizin yeniden patlak verdiği şeklinde yorumlandı.

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ BULUNDU

Saldırı sonrası güvenlik güçlerinin bölgede yaptığı inceleme sonucu içerisinde roket rampalarının yer aldığı bir araç bulunduğu aktarıldı.

ESKİ BAŞKAN VURULAN ÜSSÜ ZİYARET ETMİŞTİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 26 Aralık 2018'de Enbar'da bulunan Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'deki İran destekli milis grupları vurmak için talimat vermişti. Talimatın ardından bölgedeki gruplara saldırı yapıldı. Saldırıda İran destekli grupların kullandığı birçok yapı hedef alındı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Irak Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (42)

hasan:

Ellere sağlık unutmasınlar TÜRKE kefen biçenin ölümü korkunç olur abd ektiğini biçiyor TÜRK e itaat edeceksiniz yada yok olacaksınız kaçarı yok o kadar!

33
17
yanıtYanıtla
anti Hasan:

Hasan sen ajan veya ortalık karıştıcısısın. herhalde . Türkiye nin ne alakası var

yanıt5
yanıt6
ali:

sen ne içyorsan banada versene türklükle ne alakası var ruslar vuruyor sende o yürek varmı

yanıt5
yanıt6
VATANSEVER:

BİRBİRİNİ YİYİN İRAN VE AMERİKA. .

31
11
yanıtYanıtla
VATANDAŞ RIZA:

Aydınlık çağdaşlık uygarlık insanlik dışı mollaların ülkesi İran nefret ediliyor ABD bunların yanında cennetlik

yanıt2
yanıt7
EL BEKRİ:

Niye İran yemis zaten yiyecegini insanlığın islamın karanlık yüzüdür İran

yanıt2
yanıt1
KOLPACINO:

Birtek huzurun olduğu islam ülkesi yok biride İran

yanıt2
yanıt1
Kafkas:

Bu dünyada kimin yanında ise ahirettede onun yanında olursun. İnşallah siz de ahirette ABD nin olucaksınız.

yanıt1
yanıt1
Kobra:

Ah müslümanlar birbirimizi yemekten üzerimize oynanan oyunları görmüyoruz daha çok ağlarız kafamızı duvarlara çok vururuz.

32
1
yanıtYanıtla
NEŞET CAN:

Müslumanların kendine hayrı yok huzurun olduğu birtek islam ülkesi yok din ticareti sefalet cehalet terör işte bugün müslumanların hali gercegin ta kendisi

yanıt3
yanıt2
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title