Haberler

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı: Kurtarılan köylere toplarla ateş açıldı

Güncelleme:

Azerbaycan'la Ermenistan arasında geçici insani ateşkes iki ülke tarafından kabul edilirken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı gece saatlerinden itibaren başlayan ateşkesin Ermenistan ordusu tarafından ihlal edildiğini açıkladı. Bakanlık, Ermenistan ordusunun kurtarılan köylere havan ve toplarla ateş açtığını belirtti.

Azerbaycan'la Ermenistan arasında geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen Ermenistan ordusu ateşkes ihlalini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 18 Ekim'de saat 00.00'dan itibaren yeni bir geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen, Ermenistan ordusunun bir kez daha anlaşmayı büyük ölçüde ihlal ettiği belirtildi.

KURTARILAN KÖYLERE HAVAN VE TOPLARLA ATEŞ AÇILDI

Açıklamada, Ermenistan ordusunun Cerbayıl'ın çevresindeki bölgelere ve Araz Nehri boyunca kurtarılan köylere havan ve toplarla ateş ettiği bildirildi. Askerler arasında herhangi bir kayıp verilmediği ifade edilen açıklamada, saldırılara Azerbaycan ordusu tarafından gerekli cevabın verildiği aktarıldı.

Tüm cephe boyunca kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu da ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Dün gece saatlerinde Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı. İki ülke 18 Ekim'de saat 00.00'dan itibaren yeni bir geçici insani ateşkes kabul edildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu karar AGİT Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen ABD, Fransa ve Rusya başkanlarının 1 Ekim 2020 tarihli AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklamasına dayanmaktadır. Karar 10 Ekim Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildi" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Azerbaycan Ermenistan Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (43)

Murat:

Ben bunu aptallık olarak yorumluyorum. Adamları ezdik rezil ettik hüsran oldular ondan bundan yardım istiyorlar. Ama ne zaman ateşkes istense tamam diyoruz ve ateşkes isteyen taraf saldırıya devam ediyor. Bu ahmaklıktır. Vur kardeşim yalvart ateşkes dilensinler ama sen asla durma. Bu kaçıncı oldu hala değişmiyoruz bırakın ateşkesi vurun

35
1
yanıtYanıtla
AZİZ:

Aynen haklı Azeriler neden Ermenistan sivillerine bomba yağdırı mıyor ben ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım bütün bu pislikler yurt dışında diasporanın işleri. Yetti ulan komşularımızın dostlarımızın yüzüne bakamaz olduk.

yanıt0
yanıt0
Malatyalı:

Ben dünde buna benzer bir önceki sukut füzesiyle 20 dayrelik bir apartmana düşme sonrası 14 kişinin öülümü 40 veya 50 küsür kişinin yaralanmasına ilişikin haber yazdığım yorumumda , Ermenistan ateş kes anlaşmasına atığı imzanın mürekebi kurumandan ateşe devam etmesi, Buna karşılık Aerbaycan ın kaldığı yerden dahada hızlı bir şekilde işgal altındaki topraklarını bir an önce işgalde kurtarması gerkir. bu şartlar altında masaya oturursa azerbaycan , işgal altındaki topraklarda feragat etmesi gerekir.

20
1
yanıtYanıtla
hakkari:

terorist ermenistan

20
0
yanıtYanıtla
PARATONER:

Gercek terörist kafa kesen din iman ticareti yapan insanlık düşmanlarıdır

yanıt5
yanıt2
Tartar:

Ateşkes insani amaçlı; ermenistanın yaptığı insanlık mı? Torunları dedelerini aratmıyor. Bizim ülkemizden kaçarken Türk, Kürt, Laz, hamile yaşlı, kadın, çocuk demeden katlettiler yetmedi doğmamış çocuğun cinsiyeti için iddiaya girip hamile kadınları bıçaklarıyla doğradılar. Bizi katledip ermenilere soykırım yalanı var diye propaganda yaptılar. bazı mal devletlerde araştırmadan yada çıkar için inandı. Sonra hocalı da aynını yaptılar. Şimdi de sivilleri vuruyorlar. Lanetli kavim gibiler.

16
4
yanıtYanıtla
kerim:

azerbaycanın tek yapacağı iş sivillere zarar vermeden insansız araçlarıyla ermenistanın tamamını taraması lazım nerden füze atılıyosa nokta atışıyla yok etmesi lazım

13
2
yanıtYanıtla
YK:

Rusyanin araci oldugu ateskes in tek amaci Ermenistanin askeri olarak güclenmesi, yandaslarinin kendisine desdek göndermesi icin zaman kazanmak, o herifler oralardan asla kendi rizalariyla cekilmeyecek, Isgalcide olsalar, katliyamda yapsalar tüm Hiristiyan ülkeler ermenilerin arkasinda. .

11
1
yanıtYanıtla
TUANA:

Yine sahte tek taraflı yayıncılık kimse azerbeycana artık inanmıyor aslında bu tek taraflılıkla Ermenistanın haklı oldugu konusu cıkıyor her olayda tarafsız yayın yapan basın sayesinde

2
9
yanıtYanıtla
DBY:

Hayirdir seni rahatsiz eden ne? Nedir bu ermeni seviciliği!!! Ermeniler ateşkesi ihlâl edip yerleşim yerlerini vurup sivilleri şehit ediyor. Hâlâ azerbaycan haksız diyorsun.

yanıt0
yanıt0
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title