Haberler

Bakan Koca'nın ismini vererek uyardığı kentimizden yasak haberi geldi

Güncelleme:

Vaka artışının görüldüğü kentlerimizden biri olan Denizli'de meydan, park, semt pazarları ve bazı açık alanlarda sigara içilmesi yasaklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından alarm veren 8 ilin ismini vererek kritik bir paylaşımda bulundu. Şehirleri tek tek açıklayan Bakan Koca'nın paylaşımının ardından bir ilden ilk yasak haberi geldi.

BAKAN KOCA 8 KENTİMİZE DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Koca yaptığı son paylaşımda, "İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman, Aydın toplantılarında salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı değerlendirdik. İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım" ifadelerini kullandı.

İLK YASAK HABERİ DENİZLİ'DEN GELDİ

Bakan Koca'nın bu açıklamasından sonra Denizli'de koronavirüs ile mücadele kapsamında meydan, park, semt pazarları ve bazı açık alanlarda sigara içilmesi kısıtlandı. Valilikten yapılan açıklamada, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu'nda yeni kararlar alındığı belirtildi.

KARARA UYMAYANLAR HAKKINDA İDARİ İŞLEM YAPILACAK

Kentte tüm işletme ve iş yerlerine girişte HES kodunun sorgulanması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Sigara içmenin doğru şekilde maske takmayı engellemesinden dolayı halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, parklar, sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM'ler, fatura ödeme yerleri ile semt pazarlarında sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verildi. " ifadesine yer verildi.

Karara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacağı aktarılan açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili de adli süreç başlatılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Atik Denizli Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500

Yorumlar (31)

:

Çok güzel bir uygulama. bunun Denizli de değil Tüm Türkiye''de yapılması gerekir siz maske takıyorsunuz bir başkası sizin önünüzde yürüyor sigara içip dumanını havaya savurdukça o kokuyu maskenin içine soluyup ciğerinize kadar çekiyorsunuz birisinin müptelalığı kendini ilgilendirir lakin zararı kimseye dokunmayana kadar adamlar asansörlerde apartman içlerinde apartman wc lerinde içip havalandırmadan size üfürüyor balkona oturuyorsunuz koro halinde sigara içip sizi rahatsız ediyorlar vs. vs.

8
9
yanıtYanıtla
Gözlem:

ŞAŞIRDILAR: Pek yakında yemek yerken, su içerken maskenizi sakın çıkarmayın demek noktasına geldiler. Deniyorlar. Sokağa çıkmayın. Olmadı. Maske takın. Olmadı. Otobüste yan koltuğu boş bırakın. Olmadı. Deniz kenarına gitmeyin. Olmadı. Parka gitmeyin. Olmadı. Sosyal mesafe. Olmadı. AVM kapattılar. Olmadı. Okul açtılar. Olmadı. Nargile yasaklandı. Olmadı. Kahvelar kapatıldı. Olmadı. Dezenfektanlar denendi. Olmadı. Kolonya olmadı. Para cezası kestiler. Yine olmadı. Sigara yasaklanıyor. yine OLMAZ. .

9
5
yanıtYanıtla
beyin:

çok yoruyorsun beni.

yanıt1
yanıt1
covidli osman:

demek ki sigaraya yine zam gelecek ben bunu anladım abi, biz hep zaten ot çimen yiyoz sarıyoruz içiyoz abi

10
3
yanıtYanıtla
ozy:

içme bırak ben coktan bıraktım emin ol en iyisi zorda olsa bırak

yanıt0
yanıt0
Kararlı Tedbirler:

Gerçek ve ciddi önlemler alınsın. Bunların hepsi göstermelik. Esas iş İstanbul''da. Korona kapmak korkusu yüzünden yapılması gereken ameliyatlarımı erteliyorum. Salgın kontrole alınmalı bir an önce. Benim gibi bir çok vatandaş vardır.

12
1
yanıtYanıtla
Cavit:

Sigara içmek dışarda sokakta toplu yerlerde tüm türkiyede yasaklansın sigara içiyoruz diye maskeyi çıkartıp açık alanda içiyorlar ve en büyük virüsü yayanda bu sigara içenler bizim gibi içmeyenlerde rahatsız ediyorlar 81 ilde yasaklansın evlerinde ve kapalı yerlerinde içsinler

6
5
yanıtYanıtla
42:

virüsün yayılmaması için nefes almaman ve evden çıkmaman lazım

yanıt0
yanıt0
sanane:

ulan cavit efendi sigara ieçnler yayıyormuş vürüsü sizin gibi içmeyenleri napıcaz inş sanada bulaşır

yanıt1
yanıt0
samsun:

yapıyorsanız adamgibi yapın samsunda halk otobüsleri tıklım tıklım

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title