Haberler

"Boğaziçi Dayanışması" hesabının sahibi olduğu iddia edilen Beyza Buldağ'ın ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

Boğaziçi protestolarına destek veren Twitter'daki "Boğaziçi Dayanışması" isimli sosyal medya hesabının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan Beyza Buldağ'ın ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli Buldağ hakimlikteki sorgusunda Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi olduğunu ve söz konusu hesabı devrettiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Twitter'daki "Boğaziçi Dayanışması" sosyal medya hesabının sahibi olduğu iddiasıyla İzmir'de gözaltına alınan ve dün akşam saatlerinde tutuklanan Beyza Buldağ'ın hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı.

"PAYLAŞIMLARI BEN YAPMADIM"

İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusu yapılan Buldağ, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, şunları öne sürdü:

"Bahsi geçen hesap Şubat 2020'de açılmış ve ben o zaman Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiydim ama şu an Mimar Sinan Üniversitesinde öğrenim görmekteyim. Üniversiteme geçmeden çok önce hesabı da devretmiştim. Çok uzun süredir kullanmıyorum. Bu hesabı bir gruba devrettim. Kullanıcı tek değil, ben de bu hesabı tek başıma hiçbir zaman kullanmadım. Üniversite öğrencisiyim, sınavlarım var, okulumu çok seviyorum ve devam etmek istiyorum. Söz konusu paylaşımları ben yapmadım, bir yıl önce kullanmıştım bu hesabı, bu paylaşımları istesem de yapamam."

Buldağ ifadesinde ayrıca, sabit ikametgah sahibi olduğunu ve kaçma şüphesi bulunmadığını söyleyerek, serbest bırakılmasını talep etti.

"MÜVEKKİLİMİN 7-8 AYDIR BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İLE BAĞI KALMAMIŞTIR"

Şüphelinin avukatlarından Yelda Koçak ise müvekkilinin ilk 3 yıl Boğaziçi Üniversitesi'nde okuduğunu ve geçen yıl Mimar Sinan Üniversitesi'ne geçtiğini beyan ederek, "Müvekkilimin 7-8 aydır Boğaziçi Üniversitesi ile alakası kalmamıştır. Bahsi geçen gruba şifreleri vermiş ve bağlarını kapatmıştır. Söz konusu güncel paylaşımlar yapılırken sürekli İzmir'de ailesinin yanındadır. Anıl ve Şilan'a dair paylaşımları müvekkil yapmamıştır ayrıca yapsa dahi haklıdır. Müvekkil siyasi parti üyesidir. Türkiye İşçi Partisi üyesidir, birlikte aynı partiye üye olan arkadaşlarının serbest bırakılmasına dair paylaşım yapabilir." diye konuştu.

Avukat Şerif Özgür Urfa da savcılığın sevk yazısında gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler için yapılan paylaşımlara değindiğini belirterek, "Aynı partide olan biri hakkında serbest bırakılmasına dair paylaşımı yapması son derece insancıl, hukuka uygun, şiddet içermeyen, ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamındadır." dedi.

Şüphelinin diğer avukatı Onur Güneş ise müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu ve hayatını cezaevi şartlarında sağlıklı şekilde idame ettiremeyeceğini savunarak, serbest bırakılmasını talep etti.

Nöbetçi Hakimlikçe, şüpheli Beyza Buldağ'ın "suç işlemeye alenen tahrik etme" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Türkiye Twitter İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Oguz70:

Meymenetsiz zoru görünce hemen kivirmaya basladin sizingibilerin yüzünden masum ögrenciler zarar görüyor Allah sizin belanizi versin

8
7
yanıtYanıtla
Cahilim:

Bir gruba devretmiş? Grupta insan yokmuymuşda isim verememiş. Ben ahmedin mehmedin grubuna devrettim demiyorsa altında bir iş olabilir bence.

7
6
yanıtYanıtla
yorumcu:

iki üniversite mezunuyum gittim okudum diplomamı aldım. üniversiteler ilim irfan yuvasıdır. şarlatanlık yuvası değil. siyasi partilerin üniversiteler ile ne işi olur anlamış değilim. memurların olduğu gibi öğrencilerinde isyasi partilere üye olması yasaklanmalıdır. derdi okumak olmayan yada önceliği okumak olmayanların ünivlerde işi yoktur.

12
0
yanıtYanıtla
selim:

bildiğim kadarıyla telefon ve tabletine el konulmuş digital veiler araştıralacaktır o zaman gerçek ortaya çıkar ama bana kalırsa yalan söylüyor bari kıvırma dik dur da adam sansınlar

5
4
yanıtYanıtla
ela:

bunlarda devretme falan olmaz tam saha faaliyetlere devam ederler çocukarı gençleri faaliyet yapıyoruz ayağına ideolojiyle zehirlemeye devam erderler kimi kandıryorsun

3
4
yanıtYanıtla
koray:

ben böyle satış görmedim solcuların hepsi böyle konuşurken mangalda kül bırakmazlar ama icraata gelince anında satışı koyarlar

1
4
yanıtYanıtla
ççç:

ne yapsın sonu belli mahmemede kendilerini mi harcasın?

yanıt1
yanıt1
DOĞRU:

BOŞUNA ÜLKENİN CUMHUR BAŞKANI ORADAKİLERİN OKULLA HİÇ BİR ALAKASI YOK DİYE.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title