Haberler

Son dakika haberi: Başkan bulamayınca taraftarlar kulübün "cenazesini" kaldırdı

Güncelleme:

Son dakika haber: Başkan bulamayınca taraftarlar kulübün "cenazesini" kaldırdı Karasuspor taraftarından tabutlu protesto Sakarya'nın Karasu ilçesinin ilk futbol takımı olan Karasuspor, iki kez düzenlenen kongrede başkan çıkmaması üzerine kayyuma kaldı.

Başkan bulamayınca taraftarlar kulübün "cenazesini" kaldırdı

Karasu spor taraftarından tabutlu protesto

SAKARYA - Sakarya'nın Karasu ilçesinin ilk futbol takımı olan Karasu spor, iki kez düzenlenen kongrede başkan çıkmaması üzerine kayyuma kaldı. Beraberinde Karasu spor'un ligden düşmesi ile taraftarlar Atatürk Bulvarı'nda takımın renkleri ile kaplanmış tabut ile protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler.

1955 tarihinde kurulan Karasu spor, tarihinde bir ilk yaşadı. Karasu spor Kulübü eski Başkanı Yüksel Mazlum, başkanlığa devam etmeyeceği gerekçesiyle kongreye gitme kararı almıştı. 25 Ağustos tarihinde kongreye giden takım, aday çıkmaması ve çoğunluk sağlanamaması nedeniyle 1 Eylül'de tekrar kongreye gitmişti. Gerçekleştirilen iki kongre sonrası aday çıkmayınca kayyuma kalan ve kulübün Karasu Belediyesi'ne teslim edilmesi gündeme gelen Karasu spor'un ligden düşmesi ile taraftarlar Atatürk Bulvarı'nda protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Taraftarların sarı-kırmızı renklerle kaplanmış tabutu anıta bırakması ve "66 yıllık efsane, rezil oldu sizinle" yazılı pankart açması da dikkat çekti. Protesto boyunca polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol da bizzat ekiplerin başında yer aldı.

Kulübü desteklemek belediyenin görevleri arasında

Atatürk anıtı önünde toplanan taraftar grubu, Karasu spor taraftarları adına basın sözcüsü Mertcan Yılmaz tarafından açıklaması okundu. Okunan açıklamada, "Sarı kırmızılı çınar, sahipsiz kalmış ve lige katılamamıştır. Karasu'nun özellikle hafta sonları en büyük etkinliği olan Karasu spor maçları artık bir yıl boyunca olmayacak, tribünler sessizliğe gömülecek. Yol, su temizlik gibi spora katkı sunmak da kulübü desteklemek de belediyenin görevleri arasında. Belediyenin yasal bütçesi içinde de spora destek harcaması var. Yakın zamanda ilçemizin belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'İlçemizde spor sadece futbol değil' demecine yer vermiştir. Biz Dişçi Dursunların, Tuncay Püsküllerin, Sinyor Yaşarların, Atom abinin, Karabatak Şakir'in, Turan Aslan'ın, Kıvırcık Kaptan'ın ruhunun sızlamaması için buradayız. Bu şehrin en büyük markasını kimse yok edemez. Altın yere düşmekle değer kaybetmez. Son sözümüz şudur: Herkes gelir gider, Karasuspor kalır! Herkes yok olur, Karasuspor yok olmaz" sözlerine yer verildi.

Basın açıklamasının ardından taraftarlar, bulvar boyunca tezahüratlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hisarcık Sakarya Futbol Karasu Genel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title