Haberler

Uyuyan kocasını 15 balta darbesiyle öldüren kadın: Çocuklarım için yaşamak istedim

Güncelleme:

Zeytinburnu'nda uyuyan eşini 15 balta darbesiyle öldüren kadının duruşması başladı. Katil zanlısı, boşanmak istediğinde eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek "Çocuklarım için yaşamak istedim" dedi.

Zeytinburnu'nda eşini gece uyurken 15 balta darbesiyle öldüren Fazilet Azimi'nin yargılanmasına başlandı. Sanık Azimi duruşmada yaptığı savunmasında "Çocuklarım için yaşamak istedim" dedi.

24 Kasım 2019 günü gece saatlerinde eşi Hasan Özbek'i (57) balta ile öldüren Afgan uyruklu Fazilet Azimi'nin (29) davasının görülmesine başlandı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Fazilet Azimi SEGBİS sistemi ile hazır edilirken, maktulün abisi Ramazan Özbek de duruşmaya katıldı.

SANIK SAVUNMASINDA EŞİNDEN AYRILMAK İSTEDİĞİNDE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Savunması sorulan sanık Azimi eşi ile Afganistan'da evlendiğini söyleyerek "Türkiye'ye geleli 11 yıl oldu. Türkiye'de resmi nikahımız yoktur. Eşim çalışmak için yurt dışına giderdi ben yurt dışına gitmesini istemezdim. Ben eşime 'bana resmi nikah yap, sen gittiğinde ben burada bu şekilde kalmak istemiyorum' diyordum hep. Aramızda anlaşmazlıklar olurdu ben genelde alttan alırdım. Eşim bana güvensizlik duyuyordu '10 senelik evlilikten sonra bana güvenmiyorsan ayrılalım' dedim bir gün. Eşim bunu duyunca ayrılmayı kabul etmediğini söyleyerek 'seni öldürürüm' dedi" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIM İÇİN YAŞAMAK İSTEDİM"

Öldürdüğü kocasının çocuklarının yanında kendisine şiddet uyguladığını da söyleyen Azimi "Ben çocuklarım gördüğü için ayrıca üzülüyordum 'sen benden ayrılmaya nasıl kalkarsın' deyip darp ediyordu. Elleriyle boğmaya çalışıyordu. Boğulacak gibi olurdum, nefes alamazdım. Beni öldürmeye çalıştığını anladım. Bana şiddet uyguladığında karşı koyabildiğim kadar direniyordum. Ben çocukların sakin bir hayatı olmasını istedim. Daha önce de darp olayları sebebiyle polise gittim hatta elime dikiş atıldı. Şikayet ettim. Bir gün beni öldüresiye dövdü. Abisini çağırdım. Çocuklarım için yaşamak istedim. Mecburen çocuklarım için, kendim için eşimi darp etmeye karar verdim" dedi.

Mahkeme SEGBİS bağlantısında sesin sürekli yankı yapması ve sanığın sözlerinin güçlükle anlaşılması nedeniyle bu şekilde savunmasının alınmasının sağlıklı olmadığı değerlendirerek, bir sonraki celse sanığın fiziken hazır bulundurulup savunmasının devamının alınmasına karar verdi.

"25 BİN DOLARA NE OLDU BİLMİYORUZ"

Duruşmada müşteki olarak beyanda bulunan maktul Hasan Özbek'in ağabeyi müşteki Ramazan Özbek ise kardeşinin olay günü yemek yedikten sonra kendinden geçtiğini söyleyerek "Ben olay anını görmedim ama baltayı getirmiş kafasına vurup öldürmüş. Ben şikayetçiyim. Cinayet olayından önce Hasan, Afganistan'daki tarlalarını satmış 25 bin dolar kadar parayı Türkiye'ye getirmiş. Ancak paraya ne oldu bilmiyoruz" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Fazilet Azimi'nin tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki celse fiziken duruşma salonunda hazır edilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca evde yaşananları anlatması için tanık olarak maktul ile sanığın müşterek çocuklarının dinlenilmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Kasım 2019'da Zeytinburnu'nda meydana gelen olay anlatılmıştı. Olay günü saat 21: 00 sıralarında maktulün eve geldiğinin açıklandığı iddianamede, sanığın çocuklarının ve eşinin uyumasını beklediği, maktulün uyumasının ardından gece saat 03: 30 sıralarında eşinin uyuduğu odaya geldiği belirtilmişti. Sanığın burada beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak eşine 15 kez balta ile vurduğu ve maktulün olay yerinde hayatını kaybettiği de iddianamede açıklanmıştı. Azimi'nin 'beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Zeytinburnu Afganistan 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (48)

SSS:

Yazık ülkemiz hep şu Afgan katillerle doldu

11
45
yanıtYanıtla
ibrahim:

Bu yorumu yapanların yaşı mı küçük, zekası mı acaba? HEr gün bir sürü türk erkek karısını öldürürken ve türk olan kocam beni öldürmekle tehdit ettiği için öldürdüm diyen bir afgan üzerinden ırkçılık yaparak afgan katiller diyen birinin zekasından şüphe ederim

yanıt1
yanıt0
efkanıstaan:

adından ne olduğu belli

2
45
yanıtYanıtla
Nimet bu:

Fıstık gibi avrat içerde çürümesin. Giden gitmiş vardır bir çaresi.

8
23
yanıtYanıtla
TABU:

Alalım bunu sana. . Baltayı kafana geçirince artık sende toprak altında çürürsün. .

yanıt2
yanıt0
emre can:

kadına neden ceza veriliyorki, eşi onu yıllarca şiddet ile baltayla parçalamış. kadında öyle olmaz böyle olur demiş.

18
10
yanıtYanıtla
Hamzaaa:

niye kadınların cinayet işleme ehliyetimi var?? cinsiyet farketmez cinayet işleyen herkes adalet karşısında eşittir. Zaten kocasını öldüren her kadının klasik cümlesi şu beni öldürecekti, çocuklarım için yaptım, bana işkence yapıyordu heee bizde inandık zaten. . .

yanıt0
yanıt0
.:

Sen 46 yasinda yasli adam 18 lik kizi al sonrada 11 yil zulmet eksikligini bastirmak icin kadini dov sov ee sonunda kadinda deli olmus

21
5
yanıtYanıtla
kısas a kısas:

sen 18 yaşında ezik vasıfsız karı 46 yaşında kendini geliştirmiş güçlü yakışıklı zengin erkeğe kendini yama 11 yıl zulmet hem çirkin hem kısır olup eksikliğini bastırmak için adamı öldür ee sonunda bunu gören diğer erkeklerde kadınları öldürür haliyle delirttiniz erkekleri

yanıt13
yanıt5
hit:

kadin erkekleri keser yakar iken ses yok nerde bu kadin hakki denen guruplar sonuc da her pislik de kadin parmagi var

12
11
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title