Haberler

Son dakika haberi | Bakan Pakdemirli: Karadeniz'de hamsi avı ek tedbirlerle başlayacak (2)

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre ÜRETİCİLERİN '5 MİLYON DESTEK' TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİŞehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, her zaman üreticiye kulak verdiklerini ifade etti.

ÜRETİCİLERİN '5 MİLYON DESTEK' TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, her zaman üreticiye kulak verdiklerini ifade etti. Pakdemirli, "Eğer bir derdiniz varsa bizim de derdimiz vardır. Böyle il il dolaşarak, üreticimizin taleplerini dinliyoruz. Bugünlerde de gıda fiyatlarıyla ilgili konular konuşuluyor. 2020'de öyle bir yıl yaşadık ki; dünyadaki tüm ülkelerde market rafları boşaldı, ihracatla ilgili kısıtlamalar oldu, ithalatla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Türkiye'de market raflarının boşaldığını görmedik. Çünkü çok ciddi çalışmalar yaptık, ilk vakanın görülmesinden aylar önce sektör toplantısı yaptık ve toplantıda 'lütfen stoklarınızı artırın' dedik. İlk vakanın görülmesiyle birlikte raflara hücum başladı ama bunun üstesinden geldik. Türkiye, bu sınavı hakikaten çok iyi verdi. Geçen sene herkes evinde otururken, biz çiftimizin eline diplomatik bir pasaport verdik. 'Herkes evdeyken, sen çık üretimini yap' dedik. Bunun neticesinde pandemiye göre cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Geçen yılda meteorolojik bir kuraklık yaşadık. Bu meteorolojik kuraklığın tarımsal kuraklığa dönüşmemesini sağladık. 120 milyon tonla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık" dedi.

'17 BUÇUK MİLYAR LİRA YATIRIM BÜTÇEMİZ VAR'

Son 3 yılda tarımsal desteklerin yüzde 65 arttığını belirten Bakan Pakdemirli, "2020 yılında toplam 24 milyar tarımsal destek verildi, 2021 yılında Bakanlığımızın 17 buçuk milyar lira toplam yatırım bütçesi var. Ormancılık faaliyetleri kapsamında yöre halkına yıllık 2.7 milyon lira ek gelir, 400 bin fidan dikimi yapıyor olacağız. Orman köylülerimize 2 milyon lira ORKÖY kredi ve hibe desteği vereceğiz" diye konuştu. Bakan Pakdemirli'nin bu açıklaması üzerine toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 'Destek 5 milyon lira olsun Bakanım' dedi. Üreticileri kırmayan Bakan Pakdemirli ise 'Tamam 5 milyon olsun' diye cevap verdi. Toplantının sonunda Bakan Pakdemirli, üreticilerin taleplerini dinledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli Ömer Halisdemir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
title