Haberler

Üst düzey Şii yetkili gözaltına alınınca Bağdat karıştı! Irak Başbakanı milislere meydan okudu

Güncelleme:

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Şii Asaib Ehli Hak Hareketi üst düzey yetkililerinden birisinin terör suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından hareketin destekçileri sokağa döküldü. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ise, "Gerekirse yüzleşmeye hazırız" diyerek milislere meydan okudu.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta İran'a yakınlığı ile bilinen Şii Asaib Ehli Hak Hareketi üst düzey yetkililerinden birisinin gözaltına alınması ardından hareketin destekçileri sokağa çıktı.

ÜST DÜZEY YETKİLİNİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN 05.00'E KADAR SÜRE VERDİLER

Irak güvenlik güçlerinin terör suçlamasıyla İran'a yakınlığı ile bilinen Şii Asaib Ehli Hak Hareketi üst düzey yetkililerinden birisinin gözaltına alınmasının ardından hareketin destekçileri başkent Bağdat'ın el-Arasat ile Filistin caddelerinde toplanmaya başladı. Gözaltına alınan yöneticinin serbest bırakılmasını isteyen Kays el-Hazali liderliğindeki Şii Asaib Ehli Hak Hareketi yandaşları daha sonra caddelerden çekilerek söz konusu yöneticinin serbest bırakılması için saat 05.00'e kadar yetkililere süre verdiği belirtildi.

BAŞBAKAN MEYDAN OKUDU: GEREKİRSE YÜZLEŞİRİZ

ABD misyonu ve koalisyon güçlerine lojistik destek sağlayan tırlara saldırıların arttığı bir dönmede meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yapan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ise Şii milisleri işaret ederek, "Gerekirse yüzleşmeye hazırız" dedi.

"IRAK'IN HİÇBİR ŞEKİLDE MACERAYA SÜRÜKLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan el-Kazımi, Irak'ın bir emanet olduğunu ve hiçbir şekilde maceraya sürüklenmesine izin vermeyeceğini ifade etti. Başbakan el-Kazımi, "Yasa dışı tarafların maceraları yüzünden, vatandaşın güvenlik güçlerine olan güvenini kazanmak için sessizce ve sakince çalıştık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bağdat İran Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (5)

komedifilmigibi:

Elalem uzaya uydu gondermeyle, yenilikler yapmayla ugrasir. Bunlarda sacma sapan yok lidermis yok oymus buymus,hocasiymis...vs. Bu kafa yapisiyla bi 100 yil daha dogu ilerleyemez.

1
1
yanıtYanıtla
Sana herşey film:

O elalem dediklerin bunları o hale getiriyor.

yanıt0
yanıt0
Kemal:

Dogu herzaman dunyaya ornek kitaydi. Ta ki bati gerici zihniyet oraya bulasana kadar, oralari somurmeye baslayana kadar. Sen ve senin gibi hain conar cahil insanlarin niyetleri ve dusunceleri belli. Gun gelecek onlari kendinizle beraber yitireceksiniz.

0
0
yanıtYanıtla
Bunlar niye adam olmuyo la.:

Bunlar niye adam olmuyo la.

0
0
yanıtYanıtla
CONİ-HANİ ŞU SİNS OLAN:

Onu sen önce bir kendine sor, şurada adam gibi yazı yazmayı bile beceremeyip kılıktan kılığa giriyorsun

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title