Haberler

Son dakika haberleri! Van Gölü Havzası'nda flamingoların göç hazırlığı

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Van Gölü Havzası'nda flamingoların göç hazırlığı Van Gölü Havzası çok sayıda flamingoya ev sahipliği yaptı Bu yıl yaz mevsimi süresince yoğun bir popülasyonla Van Gölü Havzası'ndaki sulak alanları mesken tutan flamingolar, havaların soğumasıyla birlikte sıcak bölgelere göç etmeye hazırlanıyor.

Van Gölü Havzası'nda flamingoların göç hazırlığı

Van Gölü Havzası çok sayıda flamingoya ev sahipliği yaptı

VAN - Bu yıl yaz mevsimi süresince yoğun bir popülasyonla Van Gölü Havzası'ndaki sulak alanları mesken tutan flamingolar, havaların soğumasıyla birlikte sıcak bölgelere göç etmeye hazırlanıyor.

Her yıl İran'ın Urmiye Gölü'nden gelerek Van Gölü Havzası'nda bir süre konakladıktan sonra Afrika ülkelerine göç eden flamingolar, bu yıl yoğun sürüler halinde İpekyolu ilçe sınırında yer alan Erçek Gölü'nü mesken tuttu. Türkiye'deki yaklaşık 450 kuş türünden 250'sine ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası'nda görüntülenen flamingolar, görüntüleriyle göz kamaştırıyor.

Flamingolar kuş cenneti Erçek Gölü'nü tercih etti

Zengin kuş popülasyonuyla kuş cenneti olarak anılan Erçek Gölü, önceki yıllara oranla daha fazla flamingoyu ağırladı. Sonbahar mevsiminin bitimine doğru sığ sularda beslenen flamingolar, havaların soğumasıyla birlikte Afrika'ya göç ediyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Van Gölü Havzası ERÇEK GÖLÜ Afrika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title