Haberler

Alman polisinden maske takmayan başörtülü kadına bebeğinin önünde sert müdahale

Güncelleme:

Almanya'da bebeği ile diş hekiminin kliniğinden çıkan başörtülü bir kadın maske takmadığı için polis tarafından durduruldu. Yere yatırılan kadına kelepçe takılırken, polisin sert müdahalesine Alman vatandaşları tarafından da tepki gösterildi. Gelen tepkiler üzerine polisler kadının kelepçesini açarak serbest bıraktı.

Almanya'da polis şiddeti olaylarına bir yenisi daha eklendi. Ülkenin Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine (KRV) bağlı Wuppertal şehrinde, bebeği ile birlikte diş hekiminden çıkan başörtülü bir kadın, maske takmadığı gerekçesiyle polis tarafından durduruldu.

BEBEĞİN AĞLAMASI GÖRMEZDEN GELİNDİ

Polis, genç kadını zorla yere yatırarak kelepçe taktı. Çığlık atarak sesini duyurmaya çalışan kadının, bebek arabasındaki bebeği de ağlamaya başladı. Polis, bebeğin ağlamasını görmezden gelerek, kadına bebeğinin önünde dakikalarca kötü muamele etmeye devam etti.

ALMAN VATANDAŞLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Kadının çıktığı diş kliniğinde çalışan bir sağlık personeli, polislere davranışlarının yanlış olduğunu söyleyerek kliniğe geri döndü. Olay sırasında orada bulunan bir Alman vatandaşı, polislere kadına bu şekilde davranmamaları gerektiğini söyleyerek, yaptıkları eylemin suç olduğunu belirtti.

OLAYIN KAYIT ALTINA ALINMASI POLİSİ ÖFKELENDİRDİ

Alman vatandaşının olayı telefonu ile kayda almaya başlaması üzerine polisler öfkelenerek, onu engellemeye çalıştı. Görüntüyü çeken kişi ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Görüntüyü çeken Alman vatandaşı, "Ben ne yaptığımı biliyorum. Telefon benim telefonum. Bana müdahale edemezsiniz. İsterseniz, size avukatımın telefonunu verebilirim" diyerek polise tepki gösterdi.

TEPKİLER ÜZERİNE KADINI SERBEST BIRAKTILAR

Polis, çevredekilerden gelen tepkinin büyümesi üzerine kelepçeleri çıkartarak, kadını serbest bıraktı. Polis şiddetine maruz kalan kadın, şikayetçi olacağını dile getirdi.

Almanya'da son yıllarda polislerin ırkçı ve saldırgan tutumları, özellikle ülkede yaşayan göçmenleri huzursuz ediyor. Alman Polis Sendikası'ndan Michael Mertens konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, polis teşkilatlarındaki ırkçı yapılanmalarla mücadelede meslek içi eğitimin önemli olduğunun altını çizmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (15)

aloo:

gerekeni yapmışlar ya o maskeyi takacan ya takacan keşke buradada böyle olsa

10
17
yanıtYanıtla
xLi:

Maskeyi takıp takmamakta mı sıkıntı var sence bu batılılar hep böyle zulmedici

yanıt2
yanıt1
oguz:

medeniyetten insanlıktan nasıbını almamış almanya lafa gelince cagdaş medenı hadı oradan sızı şarlatanlar gercek yuzunuz bu

15
8
yanıtYanıtla
ENİS:

KUSURA BAKMA OĞUZ. BUNUN MEDENİYETLE ALAKASI YOK. ''KURALLARA UYMANIN MEDENİYETİ Mİ OLUR''?BİZ DE OLSA O POLİSLER AÇIĞA ALINIRDI, DEĞİL Mİ?YA SONRA?BEKLE Kİ MİLLET KURALLARA UYSUN. UTANMASAK POLİSİMİZİ DÖVECEĞİZ. HAKARET, KÜFÜR, TEHDİT DİZBOYU. LÜTFEN YANLIŞ OLANI SAVUNMAYIN. DİKKAT ETTİNİZ Mİ CANLI GÖRÜNTÜYE?POLİSE YAKLAŞAN KİMSE VAR MI?MÜDAHALE EDEN VAR MI?YOK. HERKES ARKASINI DÖNÜP GİDİYOR

yanıt0
yanıt3
...:

o da maskesini taksın. adamlar napsın yere tüküren mi dersin trafikte korna çalan mı dersin magandalık yapan mı dersin hırsız mı dersin hep süslüman. hem adamların ülkesinde kral gibi yaşayacaksın hem de ekmek yediğin yerde kurallara uymayacaksın. orası arabistan değil canım hadi yallah

6
15
yanıtYanıtla
:

Ya sen ne çeşit bir . . . . . . . .

yanıt4
yanıt1
Rambo:

Turkiyrde polise hirliyanlara kapak olsun,

11
5
yanıtYanıtla
ADAM:

Yaşamasın onlarda gavurun memleketinde

11
4
yanıtYanıtla
ALPARSLAN AYTUĞ:

ÇOK DOĞRU BİR YORUM HELAL OLSUN KARDEŞİM NE GÜZEL DEDİN

yanıt3
yanıt0
murat:

hay ağzına sağlık arkadaş. . ben çok gururlu bir insanımdır, birisinin beni istemediğini bilsem, gökten ayet inse haşa, ben o kişinin yanında durmam. adamlar sizi istemiyor siz hala orda duruyorsunuz, az bile yapmışlar polisin ellerine sağlık. . kadının baş örtülü olduğunu ayrıca beyan etmenize gerek yoktu. . maskesini takıp çıksaymış o da süper olmuş :))))

yanıt1
yanıt1
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title