Haberler

Fransa'nın Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran savaş gemisi hamlesine Almanya'dan tepki

Güncelleme:

Alman hükümetinden AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı öncesi Doğu Akdeniz'deki gelirime ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye ve Yunanistan'a doğrudan diyalog kurma çağrısı geldi ve Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki gerilimi tırmandıran adımına ilişkin, "Fransa'nın bu adımını not ettik" denildi.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerilimin artmasından endişe edildiğini ifade ederek, yeni ortaya çıkabilecek gerilimlerden de kaçınılması çağrısında bulundu.

Seibert, Berlin'deki olağan basın toplantısında Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Yunanistan'ın aralarındaki anlaşmazlıkların çözümü için "birbiriyle doğrudan görüşmesinin" önemini vurgulayan Seibert, Başbakan Angela Merkel'in Alman hükümetinin bu tutumunu iki tarafla gerçekleştirdiği görüşmelerde de açıkça dile getirdiğini söyledi.

"FRANSA'NIN ADIMINI NOT ETTİK"

Seibert, Fransa'nın Doğu Akdeniz'e savaş gemisi göndermesine ilişkin gelen soruya verdiği yanıtta, "Fransa'nın bu adımını not ettik. Gerilimin daha da tırmanmaması için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bölgeye savaş gemisi gönderilmesinin gerilimi tırmandırmaya yol açtığına ilişkin bir soruya ise Seibert, "Ekleyecek başka bir şeyim yok" yanıtını verdi.

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında ise Türkiye ve Yunanistan'a yönelik bir karar beklenmediği belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Doğu Akdeniz Türkiye Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (64)

Baybars:

Almanlar Fransızların geleneksel düşmanıdır. Tıpkı Türk Yunan düşmanlığı gibi asla bitmeyecek. Almanlar Osmanlı Müttefiki idi, her zaman da dost kalacak.

14
31
yanıtYanıtla
Barboros:

Ondan değil suriyelilerden. Suriyeliler gider se en çok almanya ya gidecek ondan. Zaten Almanya bir kez kaybetti o da bize denk gelmişti

yanıt8
yanıt3
Osmanlı torunu:

MAL MAL YORUM YAPMA.TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK.

yanıt28
yanıt7
Samet:

Türkün dostu vardır. O da Türk tür kardeşim. Ne alman nazisi ne alman hansı ne amerikan hotdogu ne rus hatunu bizi fayda sağlar. biz birilik olmadan biz içimizdeki ayrımcılığı yok etmeden. Bu işler Çözülmez. Yeniden Refah diyorum.

yanıt7
yanıt1
furkan:

onlar hep düşmandı doğulda ama osmanlı dostu değildi çıkarları uyuşuyordu hiç bir zamanda dost olmayacakalr siyasette dostluk yoktur

yanıt6
yanıt0
sverige21:

tepkiye bak almanlar ne sis yansin ne kebap ortaligi yumusatmaya calisiyorlar avrupalilar bos konusmayi sevmez atar yapmayi sevmez bazilari gibi herkes anladi ne demek istedigimi dua edin israil devreye girmesin bana öyle geliyorki yakinda onlarda savas gemisi gönderirler ve israilin acimasi yok sakasida yok seversiniz sevmesiniz bu gercek not bu hukumet mahfetti ulkeyi 1 2 seneye kalmaz ayni Irak gibi suriye gibi olur turkiye kacari yok

5
27
yanıtYanıtla
Hoppppp hoppppp hoppppp:

Sen kimsin ? Kripto bi Ermeni mi ? Çıkmışsın İsrail’in acımasız olduğundan bahsediyosun sen müslüman mısın şaibeli çünkü kanını döktükleri insanlar hem mazlum hem müslüman yazıklar olsun sana ki güzel ülkemin ekmeğini yiyip güzel ülkeme ihanet besliyorsun içinde !!!

yanıt20
yanıt6
Sverige21:

ALLAHA şükürler olsun senden daha iyi bir muslumanım inşallah musluman yalan söylemez kendi kendini kandırmaz ben gerçekleri yazdım bunu sen benden daha iyi biliyorsun işine gelmiyor

yanıt0
yanıt0
Seyfi:

fransa alışmış afrikalılkarın ensesine vurup ekmeklerini alarak iyi hayat sürmeye ama hesabını iyi yapsın Burası Türkiye. . .

28
1
yanıtYanıtla
Ali:

Fransa kendini ne sanıyor şerefsizler kaşınıyo

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title