Haberler

FETÖ Elebaşı Gülen'in de Sanık Olduğu Dink Davasında 5 Tahliye

Güncelleme:

Hrant Dink cinayetiyle ilgili devam eden 85 sanıklı davada 5 tutuklu sanık tahliye edildi. Davanın sanıkları arasında FETÖ elebaşı Gülen de bulunuyor.

Hrant Dink davasında mahkeme ara kararını verdi. 5 sanık tahliye edildi. 4 Aralık'a ertelenen 85 sanıklı davada, sanıklar arasında FETÖ elabaşı Gülen ve eski savcı Zekeriya Öz'ün de isimleri var.

16 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; tahliye edilenler polis memurları Metin Balta, Ahmet Çetiner ile jandarma görevlileri Gazi Günay, Ergün Yorulmaz ve Hüseyin Yılmaz.

Tutuklu 16 sanığın bu hallerinin devamını karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmanın 4, 5, 7 ve 8 Aralık'ta yapılmasına hükmetti.

Mahkeme, gelecek celsede dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı eski albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu tutuklu 5 sanığın savunmasının alınmasını kararlaştırdı.

DURUŞMADA ŞİMŞEK'İN ÇAPRAZ SORGUSU YAPILDI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savunmasını tamamlayan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şubesi görevlisi Okan Şimşek'in çapraz sorgusu yapıldı.

Çapraz sorgu sırasında Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu'nun, "Coşkun İğci'yi cinayetten sonra cinayetle ilgili jandarmaya verdiği bilgileri kimseye anlatmaması yönünde tehdit edip etmediği" ile ilgili soruya Şimşek, İğci ile Temmuz ve Ağustos 2006 ile 22 Ocak 2007'de 3 görüşmesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Son görüşmenin yapıldığı 22 Ocak 2007 pazartesidir. Sabah istihbarat toplantısında bu konu gündeme geldi. Şube Müdürümüz Albay Öz, 'Coşkun İğci ile görüşsünler başka bilgi var mı, bize anlattıklarını kimseye anlatmasın' dedi. Biz İğci'nin iş yerine gittik. Bize ilk söylediği şey, 'beni almaya mı geldiniz' oldu. Orada görüşmeyi kabul etmeyince terminal bölgesinde araç içine aldık, oturacak yer yoktu, araçta konuştuk. Veysel Şahin irtibatlı olduğu için o konuştu. 'Başka kimseye anlattın mı?' diye sordu. İğci de bir anda sinirlenip, 'Benim hasmım yok, düşmanım yok, ben size bu bilgileri verdim bunu değerlendirmediniz' diyerek kapıyı çekip çıktı. Biz kendisini tehdit etmedik. Daha sonra onunla yolda karşılaştım ve 'İstanbul'da hakkınızda ifade verdim' dedim. Tehdit edilecek yer orasıydı. Tehdit etseydim tehditin alasını yapardım."

SAVCI 4 SANIĞIN TAHLİYESİNİ TALEP ETMİŞTİ

Şimşek'in çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardandan taleplerin alındığı duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya, tutuklu sanıklardan dönemin Samsun Emniyet Müdürlüğü görevlileri Metin Balta ve Ahmet Çetiner ile Trabzon jandarma görevlileri Gazi Günay ve Ergün Yorulmaz'ın tahliyesini talep etmişti.

Hrant Dink'in öldürüldüğü ana ilişkin kamera kayıtlarının çözümü için Adli Tıp Kurumu'na yazılan yazının cevabının henüz mahkemeye ulaşmadığını ve dinlenilmeyen tanıkların olduğuna dikkati çeken savcı Yeşilkaya, bu nedenle diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Cinayet faili Ogün Samast'ın Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki bayraklı görüntülerinin jandarma tarafından çekildiğine ilişkin haber yapan tutuklu sanıklardan gazeteci Ercan Gün'ün, "bu görüntüler nedeniyle daha önce Bakırköy'de yargılandığını" ifade ettiğini hatırlatan savcı Yeşilkaya, Gün'ün yargılandığı bu dosyanın da istenilmesi gerektiğini söyledi.

TUTUKLU SANIK DURUŞMA SALONUNDA FENALAŞTI

Savcının mütalaasını okuduğu sırada tahliyesi istenen tutuklu sanıklardan Ergün Yorulmaz, fenalık geçirdi. Salondan çıkartılarak adliyedeki adli tıp kurumunda tedavi edilen Yorulmaz, tekrar duruşma salonuna alındı.

Savcının mütalaasının ardından söz alan Yorulmaz'ın avukatı, müvekkilinin kalp hastası olduğunu ve cezaevinde tedavi koşullarının yeterli olmadığını belirterek, Yorulmaz'ın bir kaç kere de cezaevinde bayıldığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hrant Dink Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title