Haberler

Son Dakika: Ateşkesi ihlal eden Ermenistan ordusu, Berde'de sivilleri hedef aldı: 4 ölü, 10 yaralı

Güncelleme:

Son dakika: Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın Berde şehrine düzenlediği roket saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da olduğu 10 sivil yaralandı.

Azerbaycan ordusunun yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon kapsamında ağır kayıplar veren ve 3'üncü kez insani ateşkesi ihlal eden Ermenistan, yine masum sivilleri hedef aldı.

BERDE'YE ROKET SALDIRISI DÜZENLENDİ

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Berde şehrine roket saldırısı düzenledi. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da olduğu 10 sivil yaralandı. Saldırıda 2 yaşında bir kız çocuğu da yaşamını yitirdi.

"CAN KAYBI OLDUKÇA BÜYÜK"

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın Barda bölgesinde sivilleri vurduğunu duyurdu. Hacıyev, " Ermenistan, Barda'da sivillere karşı Smerch füzesi kullandı. Misket silahlarının sivillere karşı kullanılması yasaktır. 2 yaşında kız bebek olmak üzere, 4 sivil hayatını kaybetti. 13 sivil yaralandı. Parça tesirli bombalar nedeniyle can kaybı oldukça büyük" ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ İNSANİ ATEŞKESLERİ İHLAL ETTİLER

Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim'de yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim'de Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

SON DURUM

Karabağ Savaşının başlamasının üzerinden tam bir ay geçmişken, Azerbaycan; 4 şehir, 4 kasaba, 165 köy ve Murov Dağı ile çok sayıda stratejik yükseklik Ermenistan'dan geri alınmış durumda.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Azerbaycan Ermenistan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (21)

...........:

gönderelim şuraya 100 tane bordo bereli, ermenistanı esir alsın

8
2
yanıtYanıtla
HAZAR:

hatırladığım kadarıyla en son hıyar tarlasında yakalanmışlardı. herşeyimiz abartı bizim

yanıt1
yanıt0
.........:

hazar seversin hıyar tarlasını sihahahahaaa

yanıt0
yanıt0
BAŞKENTLİ:

ERMENİ TOHUMLARI VAROLSUN SİHA LARIMIZ GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN

5
3
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

Azerbaycan neyin ateşkesini yapıyorsun her defa akıllanmadın mı sende vur

7
1
yanıtYanıtla
ihsan han:

ulan savaş dediğin 2 saat sürer. . ne ateskesi. . angabaklık bu. . gidin bomba atın misilleme hemde ermenielerin başkentine. hepsi sulaleleri gebersin kendileri yalvaracaklar. .

yanıt1
yanıt0
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

DOLAR 8. 18 GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYİN BİZE NE ERMENİSTANDAN AZENAYCANDAN İKİSİNİNDE CANI CEHHENEME ÜLKE BATIYOR EKONOMİ ÇÖKÜYOR TL ERİYOR.

1
5
yanıtYanıtla
Quee:

Şaka gibisiniz lan :D adamlar savaşta sivil , asker , hayvan , bitki dinler mi? Savaşın kanunu mu var. Ayy çok güldürdünüz beni :DDDDDDDDD

2
4
yanıtYanıtla
Haktan:

Eğer birdaha ateşkes yaparsan Azerbaycan Ermenistan’la hainsin karaktersizsin korkaksın yeter kaç kere dedik ateşkes olmaz köpekle

5
1
yanıtYanıtla
Rasim:

Allah belanızı versin.Ermeniler ekek gibi hiç savaşmadı.Az kaldı inşallah.ermeni erkeklerini köle,kadınlarını da cariye olarak kullanır bizim Azeri esgerlerimiz.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title