Haberler

Son Dakika! Aliyev: Dağlık Karabağ'a gözlemci ve barış gücü gönderilmesi konusunda Bakü, kendi koşullarını sunacak

Güncelleme:

Son dakika! Rusya'nın Karabağ'a gözlemci yerleştirme fikriyle ilgili olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Dağlık Karabağ'a gözlemci ve barış gücü gönderilmesine karşı çıkmıyorum. Ancak Bakü kendi koşullarını sunacak. Referandum ise olmayacak, bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Aliyev, Paşinyan'la Dağlık Karabağ'ı konuşmaya hazır olduğunu, ancak tarafların krizi istikrara kavuşturmaktan uzak olduğunu düşündüğünü ifade etti.

"PUTİN'DE DAVET ALMADIM"

Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bölgedeki durumu konuşmak için Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi yönünde bir davet almadığını kaydetti. Dağlık Karabağ'a gözlemci ve barış güçlerinin gönderilmesine karşı olmadıklarını belirten Aliyev, Bakü'nün kendi koşullarını sunacağını ekledi. Aliyev, "Uluslararası gözlemciler veya barış gücü temel ilkelerin bir kısmını oluşturuyor. Ama bu sonuncu kısımdır. Ele alınması gereken son konulardan biridir ve elbette iki taraf Azerbaycan ve Ermenistan uluslararası gözlemcilerin veya barış gücünün kim olacağına karar vermelidir" ifadelerini kullandı.

"REFERANDUM OLMAYACAK"

Dağlık Karabağ konusunda referandum yapılmasına asla rıza göstermeyeceklerini vurgulayarak, "Dağlık Karabağ'da referandum olmayacak. Biz müzakereler döneminde bunu kabul etmedik. Ve şimdi bölgenin büyük bölümünü geri almışken referandum söz konusu olamaz" dedi.

RUSYA, GÖZLEMCİ YERLEŞTİRMEK İSTEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'a Rus askerlerini gözlemci olarak konuşlandırmak istediklerini söyledi. "Karabağ sorununun askeri çözümü kabul edilmez" diyen Lavrov, "Rus askeri gözlemcileri sevk etme kararını vermek Bakü ve Erivan'a kalmış" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dağlık Karabağ Bakü Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (30)

angaralı0606:

İşin içine barış gücü girerse o iş iflah olmaz. Geçmişte nereye Barış Gücü girmiş ise oralar mahvolmuştur. Aliyevin Barış gücü kuvvetlerini Türkiye Pakistan ve Ukrayna gibi ülkelerden tercih etmesi ABD Rusya ve Fransayı katiyyen sokmaması lazımdır.

24
1
yanıtYanıtla
adil:

Kesinlikle olmaz Azerbeycan topraklarında barış gücünün ne işi var ortada işgal var işgalci var terörist gibi sivillere saldıran bir terörist var işgal edilen topraklar terk edilsin ortada savaş falan yok.

23
1
yanıtYanıtla
meczup:

barış gücü karabağa girerse azeriler karabağın üstüne bir bardak su içsin barış gücü karabağa gelsin demek barış gücü maskesi altında emperyalist hıristiyan devletlerin karabağa girip azerilere bir santim bile toprak vermemesi demektir aliev ağzından çıkanı kulağı duymuyor hangi şartla olursa olsun barış gücü gelsin demek çok tehlikeli bir söylem

18
0
yanıtYanıtla
Sedaqet Resulzade:

Biz ermeniyle heç barışmaq istemiyoruz 27 yıldır evimden didergin salinmişam .Ilham Aliyev d? yadellilerden barış gucu istemez.Bize Turkiyeli ,Pakistanlı kardeşlerimiz v? Rabbimiz yeter

yanıt1
yanıt0
MALATYALI:

ALİYEV DİK DUR EĞİLME 30 YILIN TAZMİNATINIDA AL ASKERLER GEREĞİNİ SAHADA YAPIYOR SEN MASADA KAYBETME SAKIN

16
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Gözlemci demek, çıkarlarını ve hatta daha ilerisini oluşturmak demek. Suriye''de, Afrika''da, Bosna''da, Kırım''da ve daha bir çok yerde örneklerini gördük, yaşadık. Rus veya Amerikan veya bir başka batı ülkesi. Hepsi çakal, hepsi soysuz, hepsi talancı, hepsi sömürgeci. Asla ve kat''a, Hiçbir şarta, hiçbir dayatmaya izin verilmemesi ve kendi koşullarınızı uygulamaya sokmanız lazım ki engelleri oluşmadan önleyebilesiniz. Akis halde kedinin fareyle oynadığı gibi sizinle oynamaya devam ederler.

14
1
yanıtYanıtla
Drachen 1:

Saçmalama Aliyev . Yolu yarılamışsın şimdi durmak ne demek. Bunlara güvenirsen her şeyi kaybedersin.

15
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Aliyev önce Kuzey Kibris Türk Cumhuririyetini tanisin, , ,

3
8
yanıtYanıtla
Azerbaycan:

O KKTC-ni tanirsa eger bir cok ulkeler daglik karabagi taniyacak. O yuzden yoksa zaten coktan tanirdi. Karabag alinandan sonra elbette taniyacak. Turkun turkden baska dostu yoktur. Allah Azerbaycani ve canimiz Turkiyeni korusun

yanıt4
yanıt1
BIGISIZ:

AZERBAYCAN ISIMLI ARKADASIN YORUMUNU OKU BU BIRINCI SEBEBIDIR VE IKINCI SEBEBI ISE TURKIYE FILISTIN DIYE AGLARKEN, FILISTIN SOZDE ERMENI SOYKIRIMININ 100. YILI ADINA HATIRA PULU BASTIRMISTI BUNA NE DIYECEKSIN? COK CAHILSINIZ COK

yanıt2
yanıt1
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title