Haberler

Somali'deki Çatışmalarda En Az 20 Kişi Öldü

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Hükümet Güçleri ile Direnişçiler Arasında Cumartesi Gününden Bu Yana Yaşanan Çatışmalarda En Az 20 Kişinin Öldüğü Bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükümet güçleri ile direnişçiler arasında Cumartesi gününden bu yana yaşanan çatışmalarda en az 20 kişinin öldüğü bildirildi.

BBC televizyonunun haberinde, geçiş hükümetine bağlı güçler ve Etiyopya askerlerinin direnişçilere yönelik saldırı başlattığı ancak sert bir mukavemetle karşılaştıkları belirtildi. Haberde, ölenler arasında çok sayıda sivilin de bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan başkentte bir restorana fırlatılan el bombasının patlaması sonucu 5 kişinin öldüğü bildirildi.

1991'den bu yana etkin bir hükümeti olmayan Somali'de, yönetime bağlı güçlerle İslam Mahkemeleri Birliği'ni (İMB) destekleyen direnişçiler arasında çatışma yaşanıyor.

2006'da Mogadişu'da kontrolü ele geçirerek, etnik gruplar arasındaki anlaşmazlıklara son veren İMB, ABD destekli Somali hükümet güçleri ve Etiyopya askerleri tarafından geçtiğimiz yıl başkentten çıkarılmıştı.

(DPA-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title