Haberler

Somali'de Öldürülen Saadettin Doğan İçin Askeri Tören Düzenlendi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da silahlı saldırı sonucu öldürülen THY'nin Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, Selimiye Camii'nde ailesi, yakınları, silah arkadaşları ve Somali Maliye Bakanı'nın da katıldığı askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Anne Şahinaz Sarımaden, "Keşke askerken şehit olsaydı" diye feryat etti.

Türk Hava Yolları'na Mogadişu'da güvenlik hizmeti veren şirketin Güvenlik Şefi olan 42 yaşındaki emekli SAT komandosu Saadettin Doğan, önceki gün servis aracındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Doğan'ın cenazesi Türk Hava Yolları'na ait Aksaray adlı uçakla dün Mogadişu'dan İstanbul'a getirilmişti. Haydarpaşa GATA Askeri Hastanesi'nin morgunda tutulan Doğan için bugün Üsküdar'daki Selimiye Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene Doğan'ın eşi Sabiha Doğan, oğlu Ulaş Doğan, babası Raif Doğan, annesi Şahinaz Sarımaden, yakınları, silah arkadaşları, Ergenekon davasından tahliye olan Emekli Albay Levent Göktaş, Ergenekon davasından tahliye olan Hayrettin Ertekin, Somali Maliye Bakanı Abdulhani Mohamed Nor ve Doğan'ın sevenleri katıldı.

"KEŞKE ASKERKEN ŞEHİT OLSAYDI"

Tören alanına gelen ve ayakta durmakta zorlanan Doğan'ın anne ve babasını yakınları teselli etti. Gözyaşlarını tutamayan baba Raif Doğan, "Oğlum diye söylemiyorum çok iyi biriydi. Niye öldürdüler anlamıyorum. Kendisiyle en son kandil akşamı görüştük. Telefonla aradı kandilimizi kutladı" dedi. Sinir krizi geçiren Anne Şahinaz Sarımaden ise "Devlet neden askere askeriyeye sahip çıkmıyor. Oğluma kıydılar. Devlet oğlumun katilini bulsun. Acımız çok büyük" dedi. Kendini kaybeden anne yüksek sesle "Keşke askerken şehit olsaydı" diye bağırdı. Bu sözler çevredeki herkesi gözyaşına boğdu. Doğan'ın eşi Sabiha Doğan ise tören boyunca hiç konuşmadı. Konuşacak durumda olmadığı görülen anneyi oğlu Ulaş, sarılarak teselli etti.

Doğan'ın oğlu Ulaş, bir ara annesinin yanından ayrılıp babasının cenazesinin yanına gitti. Ulaş, 10 dakika boyunca babasının Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında nöbet tuttu.  Somali Maliye Bakanı Abdulhani Mohamed Nor, ailenin yanına gidip başsağlığı diledi. Aileyle kısa bir süre sohbet eden Nor, tören bitene kadar da bekledi.

Eski SAT komandosu Saadettin Doğan'ın bağlı bulunduğu Çetin Group Güvenlik Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, basın mensuplarının sorularıyla ilgili olarak "Somali'de tanınan ve herkesçe sevilen iyi biriydi. Saldırı olayını Somalili birilerinin yaptığını düşünmüyorum" dedi.

Çetin, "Saadettin Doğan'ın üzerinde silah var mıydı?" sorusuna "Somali'de kamu görevlileri haricinde kimse silah taşımaz. O yüzden üzerinde silah yoktu. Saldırı provokasyon amaçlı olabilir. Bu Türkiye'nin çalışmalarını baltalamak içindir. Bundan sonra orada görev yapacak kişiler için daha geniş güvenlik tedbiri alacağız" şeklinde cevap verdi.

Çetin'in konuşması sırasında Saadettin Doğan'ın amcası Cafer Doğan, yeğeninin öldürüldüğünü ve şirketin sorumlu olduğunu öne sürdü. Sinirli olduğu görülen amca ile şirket yönetim kurulu başkanı Ahmet Çetin arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya girenler tartışmanın büyümesini önledi. Çetin, "Saadettin benim de kardeşimdir. Benim de acım büyük" deyip amcaya sarıldı.

Poyrazköy davasından da tutuksuz yargılanan eski SAT Komandasu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan için öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Doğan'ın naaşı askeri araçla defnedilmek üzere Çengelköy Mezarlığı'na götürüldü. Babasını askeri araç üzerinde uğurlayan Ulaş'ın gözlerinden yaşlar aktığı görüldü.

EE - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Cafer Doğan Mogadişu Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
title