Haberler

Söke Un İngilizlere Satıldı

Güncelleme:

1963 yılından beri faliyet gösteren tarihi Türk şirketlerinden Söke Un, İngiliz Mediterra Capital Partners'a satıldı.

Söke Un hissedarları ile İngiliz menşeli yatırım fonu Mediterra Capital Partners I, LP'nin yüzde yüz sahip olduğu MKU Un A.Ş. arasında Söke Un hisselerinin yüzde yüzünün satışı ile ilgili olarak nihai satın alma sözleşmesi imzalandı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Söke Un hissedarları ile İngiliz menşeli yatırım fonu Mediterra Capital Partners I, LP'nin yüzde yüz sahip olduğu MKU Un A.Ş. arasında Söke Un hisselerinin yüzde yüzünün satışı ile ilgili olarak nihai satın alma sözleşmesi imzalandı. Yapılan işleme ilişkin Rekabet Kurumu başvurusu yapılmıştır. Taraflar işlemin önümüzdeki günlerde tamamlanabilmesi için çalışmaktadırlar. Mediterra, Söke Un markasının pazardaki güçlü konumuna ve 60 yılı aşkın süredir geliştirdiği üretim tecrübesine güvenmekte, bu sağlam temeller üzerinde şirketin Mediterra'nın desteğiyle hızlı bir büyüme yaşayacağına inanmaktadır. Bu hızlı büyümenin sağlanabilmesi için kapasite artışı da dahil olmak üzere farklı stratejiler değerlendirilmektedir.

İşlemin tamamlanması halinde Söke Un'un mevcut Ortak ve Genel Müdürü Seyda Akdurak, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerine devam edecektir" denildi.

SATIN ALAN FİRMA KİM?

Mediterra Capital Partners I, Türkiye'de yatırım yapmaya odaklanmış, 164 milyon euro sermayesi olan bir yatırım ortaklığıdır. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD), Avrupa Yatırım Fonu (EIF), Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) gibi uluslararası kurumsal yatırımcıların ortak olduğu Mediterra Capital Partners I'e ayrıca Türk sanayici aileler ve girişimciler de yatırım yapmıştır. Türkiye'de Arzum Küçük Ev Aletleri, Logo Yazılım, Uğurlu Balık, Mikro Ödeme, Mobiliz, Netsis, ACP Sigorta Brokerliği ve Erna Sigorta Brokerliği şirketlerinde yatırımları bulunmaktadır.

Mediterra ekibi 9 farklı ülkede 23 farklı şirketin yönetim kurulunda görev almış ve bu şirketlere toplam 2 milyar dolar yatırmıştır, Türkiye'de ise 10 şirkete 850 milyon doların üzerinde sermaye yatırımı yapmıştır.

Mediterra, Türkiye'de yerleşik ve özellikle Anadolu'da faaliyet gösteren yurtiçi tüketime ve ihracata odaklanan şirket değeri 25 milyon euro ile 250 milyon euro arasında değişen, büyümekte olan orta ölçekli firmalara yatırım yapmaktadır. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Söke Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500

Yorumlar (81)

Kaplan:

Korkuyorum bunlar çoluğu çoçuğu bizi evimizi aşımızı ecnebilere iş gücü diye satacaklar bir gün.

13
30
yanıtYanıtla
akpden nefret eden türk:

sadece sökemi bir araştırın sayfaları buluyor özelleştirme kurumların ismi bir kitap eder ssadece cumhuriyeyet utanmadan bir şey yapmadı yattı diyorlar peki kurumları kim yaptı

34
1
yanıtYanıtla
Biji KEKOmobilWeb@haberler.com:

Satılmadık bi donumuz kaldı ya ya kilotlarımızda satılırsa o zaman ne yaparız

17
12
yanıtYanıtla
ömermobilWeb@haberler.com:

Yabancilarin isci gücü türkler , simdi onlar negüzel kendi okumus genclerini basimiza patron olarak dikerler , bizim okumus genclerimizde amelegibi onlara boyunegerek tipis tipis , calisirlar.

27
2
yanıtYanıtla
Ortak vatan Mobil-IOS:

Satin lan satin ulkeyi. Ama az kaldi yonetim Kürtlere geçince tüm özelleşmeyiz durduracağız tek umud hdp

7
20
yanıtYanıtla
haluk:

erdogan sata sata birsey kalmadi vatani da satti turk halki uyu yor

10
12
yanıtYanıtla
SELESTE:

AKP SATICAK BAŞKA KİM SATABİLİR VATAN HAİNLERİ

10
10
yanıtYanıtla
KAAN:

AKP YAKINDA TAPUSUYLA VATANDAŞLARIYLA ÜLKEYİ SATACAK ZATEN YOBAZ AKPNİNDE CİNLİ CEMAATİNDE KÖKÜNE KİBRİT SUYU BEN İŞ DİLENİRKEN ÇOK MU UMURLARINDAYDIM SIKINTI ÇEKERKEN

10
9
yanıtYanıtla
tufan:

Para için satılacak yerlerinide satarlar. . .

10
9
yanıtYanıtla
bulentmobilWeb@haberler.com:

Hayırlı olsun. Artık söke un tüketmeyiz olur biter.

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title