Haberler

Söke'de Sanat Edebiyat ve Kitap Buluşması 10. Kez Gerçekleşiyor

Söke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nin bu yıl 10.'su gerçekleştiriliyor.

Söke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nin bu yıl 10.'su gerçekleştiriliyor. Etkinliklerde Fikret Hakan, Haluk Şahin, Enver Aysever, Feyzi Tuna, Doğa Rutkay ve Uğur Uludağ gibi ünlü ve önemli konukları olacak.

23-24 ve 25 Ekim Günlerinde Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda gerçekleşecek Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinlikleri saat 10.00'da başlayıp, saat 17.30'a kadar devam edecek. Bu yılki etkinliğin teması ise "Yaşam ve Sanat" olacak.

Yunus Bekir Yurdakul'un renkli sunumu ile yapılan 10. Söke Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nin katılımcıları Fikret Hakan, Feyzi Tuna, Haluk Şahin, Veysel Çolak, Haydar Ergülen, Feridun Andaç, Doğa Rutkay, Uğur Uludağ, İsmail Ertürk, Bahattin Sürücü, Levent Tuna, Talat Avcı, O. Hasan Bıldırki, Yaşar Çağbayır, H. Cüneyt Bozkurt.

Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nde 10. Yıla ulaşmanın kolay olmadığını, ilçede bu tür etkinlikleri gerçekleştirmenin zorluklarından bahseden Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna ; etkinliklere katkı sağlayana herkese teşekkür etti. Levent Tuna yaptığı açılış konuşmasında geçtiğimiz yıllarda Söke'de etkinliklere katılan ve kaybettiğimiz Oktay Ekinci ve M. Şerif Onaran'ı saygıyla andıklarını söyledi.

10. Söke Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nin ilk günü şair Veysel Çolak söyleşisi ile başladı. Veysel Çolak şiir ve toplum ilişkisi üzerine konuşurken, şiirlerinden örneklerle şiir dinletisi sundu. Etkinliklerin ilk günü Haydar Ergülen söyleşisi, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü'nün Tarih Öncesi Yaşamda Sanatın İzleri Kaya Resimleri konulu sunumu ile devam etti.

Etkinlikler 24 Ekim Perşembe: Feyzi Tuna ve Levent Tuna "Sinema ve Yaşam" söyleşisi, Feridun Andaç "Yaşamda Edebiyat ve Edebiyatta Yaşam" söyleşisi, Bafa Gölü Gezisi. 25 Ekim Cuma: İsmail Ertürk ve Levent Tuna "Uzaklaşarak Söke'ye Dönmek Yaşam ve Yolculuk" söyleşisi, Yunus Bekir Yurdakul "Çocuk ve Yaşam" söyleşisi, Talat Avcı "Bir Şiir, Bir Şair" şiir dinletisi, Feridun Andaç "Samim Kocagöz'ün Edebi Mirası" anma, Haluk Şahin'in "Türkiye'de Medyanın Yükselişi, Çöküşü ve Yarını" söyleşisi, O. Hasan Bıldırki, Yaşar Çağbayır ve H. Cüneyt Bozkurt "Edebiyat Adına Tezgahımızda Neler Var" söyleşisi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Feridun Andaç Veysel Çolak Levent Tuna Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title