Haberler

Sokak Çocukları Yararına Resim Sergisi Açtı

Güncelleme:

Ersin Memişay, yaptığı resim ve çıkardığı şiir kitabının satışından elde edeceği geliri sokak çocukları yararına bağışlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Onat Kutlar Salonu'nda açılan 'Çocuk Olmak' adlı resim sergisinin açılışını Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat yaptı. Sergiye çok sayıda vatandaş katıldı.

Ressam Doktor Memişay, sergide 'Bizim Çocuklarımız' adlı şiir kitabını da satışa sundu. Memişay, resim ve şiir kitabının satışından elde edeceği geliri, sokak çocukları yararına bağışlayacağını söyledi.

Resim ve şiirin yanı sıra birçok sanat dalları ile ilgili olduğunu ifade eden Memişay, "Sokak çocukları yararına özel bir proje hazırladım. 3'cü kişisel resim sergim ve şiir kitabımın tanıtım galasını Gaziantepli sanatseverlere ve hayırseverlere sundum. Katılım da çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Elde edeceği geliri ile sokak çocuklarının rehabilitasyonuna bağış yapacağını belirten Memişay, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdilik satışlar da güzel gidiyor. 2006 yılında Türkiye'de 3'cü olduğum 'Bizim Çocuklarımız' adlı sokak çocuklarına yazdığım bir şiir vardı. Oradan ilham aldım. Şiirlerimi derledim, topladım ve bir şiir kitabı çıkardım. Bunun yanında 59 tane karma yağlı boya resimden oluşan sergisi açtım."

Gaziantep'e hizmet etmek için bu çalışmaları yaptığını vurgulayan Ressam Doktor Ersin Memişay, "Gaziantep'i ve Gazianteplileri çok seviyorum. Sanatta biraz geriyiz. Ama bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Bunun için üstümüze düşen ne ise yapacağız. Bizim bu konuda lokomotif olmamız, elimizi taşın altına örnek olarak koymamız lazım. Gönüllüler var. Onlar ellerini hemen taşın altına koyuyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Bayezit Bestami Alkan Onat Kutlar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title