Haberler

Son Dakika! Cumhuriyet Gazetesi'nde Tutuklama

Güncelleme:

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında tutuklama kararı çıkarıldı? Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında kimler tutuklandı? Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında kimler serbest bırakıldı?

Cumhuriyet Gazetesi'ne terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesi ile başlatılan operasyon çerçevesinde karar açıklandı. Savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler tutuklama istemiyle İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. 2 şüpheli serbest bırakılırken 9 gazeteci tutuklandı. Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart tutuklandı. Operasyon kapsamında Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya serbest bırakıldı.

OPERASYON NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Geçtiğimiz pazartesi günü 10 şüpheli gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin emniyet ve savcılık sorgu işlemleri tamamlandı. Sorgularında soruları cevaplamayan şüphelilerin sorgularını İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile Cumhuriyet Savcıları Özgür Metin ve Murat İnam gerçekleştirdi. Şüpheliler örgüte üye olmamakla birlikte FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunma suçlamasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Emniyetten çıkarılarak doktor muayenesinden geçirilen şüpheliler ardından Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. Operasyon kapsamında 9 Cumhuriyet gazetesi yazarı tutuklandı.


ÇETİNKAYA VE ENGİN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDI

Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise yaş ve sağlık durumları gerekçesiyle adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Sorgularının ardından savcılık tarafından adli kontrol talep edilen Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Çetinkaya ve yazar Aydın Engin, işlemlerinin ardından mahkeme tarafından alından kararla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DOSYAYA YENİ SAVCILAR ATANDI

Muhabese müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest bırakıldı. Cumhuriyet soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam hakkında FETÖ soruşturması olduğu ortaya çıkmasının ardından dün dosya için İstanbul Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan Özgür Metin de görevlendirildi.

AYDIN ENGİN: KIDEMLİ BİR BASIN SANIĞIYIM

Haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrılarak Şişli'de bulunan Cumhuriyet Gazetesi'ne geçti. Her iki yazar, gazete binası önünde destek nöbeti tutunlar tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Yazar Aydın Engin gazete girişinde yaptığı açıklamada, "İçeride daha 9 arkadaşımız var. O arkadaşlarımızdan tutuklananlar olacak besbelli. Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Murat Sabuncu'nun bir sözünü sizinle paylaşayım; 'Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin de önünde eğilmeyiz.' Öyle oldu" dedi.

CAN DÜNDAR VE AKIN ATALAY'A TUTUKLAMA TALEBİ

Haklarında yakalama kararı bulunan Can Dündar ile Akın Atalay'ın yurt dışında olması, bu nedenle şüphelerinin de kaçma ihtimali bulunmasından dolayı tutuklanmaları yönünde karar verilmesi talep edildi. Savcılık, yurtdışında bulunan Can Dündar ve Akın Atalay hakkında da tutuklanma talebinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Adliyesi Murat Sabuncu PKK Gündem Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title