Haberler

Rusya'da LGBT yasaklandı mı? LGBT Rusya'da suç mu, cezası nedir?

Rusya'da mahkeme, LGBT hareketinin "aşırılıkçı" olarak kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verdi. Rusya'da LGBT yasaklandı mı merak ediliyordu. Peki, LGBT Rusya'da suç mu, cezası nedir?

Rusya'da LGBT yasak mı? Rusya'da mahkeme, LGBT hareketinin "aşırılıkçı" olarak kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verdi. Rusya'da LGBT yasaklandı mı merak ediliyordu. Peki, LGBT Rusya'da suç mu, cezası nedir? Detaylar...

RUSYA'DA LGBT YASAKLANDI MI?

Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini aşırılıkçı olarak kabul ederek yasaklama kararı aldı. LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği belirtilerek, bu durumun federal yasayı ihlal ettiği ifade edildi.

Rusya Yüksek Mahkemesi, Adalet Bakanlığının başvurusu üzerine LGBT hareketinin ülkedeki faaliyetlerine ilişkin toplandı.

Kamuya kapalı gerçekleşen toplantıda, LGBT hareketinin aşırılıkçı olarak kabul edilmesine ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildi.

Rusya Adalet Bakanlığından 17 Kasım'da yapılan açıklamada, LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği ve bunun, federal yasayı ihlal ettiği belirtilmişti.

Açıklamada, LGBT hareketinin "aşırılıkçı" olarak kabul edilmesi ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanması için Rusya Yüksek Mahkemesine başvurulduğu kaydedilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl imzaladığı kararnameyle ülkede eş cinsel ilişkiler, "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kapsamına dahil edilmişti.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Rusya LGBT İnsan Hakları Gündem Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title