Haberler

Maksut Aşkar kimdir? maksut Aşkar kaç yaşında, nereli, kitapları nedir?

Güncelleme:

Türk Mutfağı'nın lezzetleri çeşitleri lezzetleri ile birleştirip sunan başarılı şef Maksut Aşkar kimdir? maksut Aşkar kaç yaşında, nereli, kitapları nedir?

Türkiye'de bulunan önemli işletmelerin sahibi olan Maksut Aşkar kimdir? maksut Aşkar kaç yaşında, nereli, kitapları nedir? Detaylar haberimizde.

MAKSUT AŞKAR KİMDİR?

1976 İskenderun doğumlu olan Maksut Aşkar, turizm ve otelcilik okuduğu 9 sene içinde, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimi de aldı. Okul hayatı boyunca Q jazz club, emporio armani cafe gibi işletmelerde çalıştı. Mezun olduğunda ise Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı.

MAKSUT AŞKAR EĞİTİMİ

Boğaziçi Üniversitesi (1994–1999), Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1994)

MAKSUT AŞKAR RESTORANLARI

Son 8 yılı aşçı olarak hayalinin peşinden gitti; 2007 yılında ilk restoranını açarak "Multi" yeteneklerini kendisine kanıtladı. Daha sonra 2009 yılında, "Lilbitz" adında bir restoran daha açtı. Burada her 15 günde bir değişen tadım menüleri servis edildi. 2011 yılında 3. restoranını açtı; Köklerine, çocukluk anılarına ve duygularına derinlemesine çalışabildiği "neo yerel mutfağı" sloganı ile "Sekizistanbul". Sektördeki 3 yıllık başarı ve 22. yılın ardından Anadolu mutfağını modern sahneye çıkardığı SALT Galata Müzesi'nde son restoranını açtı. Daha önce kullandığı slogan, restoranın adı "Neolokal" oldu. Anadolu mutfağını modern bir şekilde ele alarak, sadece neolokali deneyimleyen konukların kalbine, sadece Maksut'un çocukluğunun ve duygularının değil, aynı zamanda gerçek Anadolu olduğuna inandığı bu coğrafyadaki kök ve geleneklerin aile yemekleriyle derinlemesine pişiriyor. Yerel mutfak. 2014 yılında Time Out Dergisi tarafından "Yılın En İyi Şefi" ödülüne layık görüldü. 2015 yılında Omnivore Paris'in 10. yıldönümünde "Le Proche" ödülüne layık görüldü. Ayrıca, mutfağını ve dünyadaki çeşitli uluslararası etkinliklerde düşünme biçimini temsil eder.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İskenderun Türkiye Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title