Haberler

LGS tercih ne zaman başlıyor? 2023 LGS tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır?

Güncelleme:

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adayların gündeminde LGS tercih dönemi yer aldı. LGS sınavına giren öğrenciler ise arama motorlarında LGS tercih ne zaman başlıyor? 2023 LGS tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır? sorularını araştırıyor.

Lgs tercih ne zaman başlıyor? 2023 LGS tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır? merak ediliyor. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Peki, LGS tercih ne zaman başlıyor? 2023 LGS tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır?

LGS TERCİH NE ZAMAN BAŞLIYOR?

LGS sonuçları MEB'in resmi sitesinden erişime açıldı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran'da açıklanacak, tercihler ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sınava ilişkin detayları paylaşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'da yaptığı açıklamada, sınav kılavuzunun pazartesi günü ilan edileceğini bildirdi. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran'da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz'da yapabilecek.

1 MİLYON 246 BİN ÖĞRENCİ BAŞVURDU

LGS merkezi sınavına bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 246 bin 429 öğrenci başvurdu. İki oturum halinde yapılan sınav 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

LGS Tercih LGS Gündem Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title