Haberler

Kadir Şeker davası nedir? Kadir Şeker kaç yıl ceza aldı? İşte, Kadir Şeker olayı

Güncelleme:

Kadir Şeker kimdir sorusu aratılıyor. Konya'da sevgilisini darp eden adama müdahale ederken çıkan arbede sonucu Şeker'in elinde bulunan bıçak, sevgilisini döven Özgür Duran'ın kabine isabet ederek hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Peki, Kadir Şeker davası ne oldu?

Kadir Şeker isimli genç, rastlantı eseri olay yerinde bulunarak çifte müdahale etmek istedi. Ancak çıkar arbede nedeniyle göğsünden yaralanan Duran yaşamını yitirdi ve Kadir Şeker ise çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

KADİR ŞEKER KİMDİR?

Şeker, 17 Şubat 2000 tarihinde dünyaya geldi. Konyalı olan Kadir Şeker, tıp fakültesi için üniversite sınavına hazırlandığı dönemde, rastlantı eseri bulunduğu olay yerinde kız arkadaşını darp eden Özgür Duran'a müdahale etmek isterken Duran'ın hayatını kaybetmesine sebep olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

KADİR ŞEKER DAVASI NE OLDU?

Konya'da, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda, Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe Dırla (35) ve Özgür Duran (32) çifti arasında kendi evlerinde bir tartışma çıktı. Ayşe Dırla gelişmelerin ardından evden çıkıp, parka geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisine şiddet uygulamaya başladı. O sırada tesadüfen parktan geçen 20 yaşındaki Kadir Şeker olaya müdahale etmek istedi.

İddialara göre Şeker'in elinde bulunan bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti ve Duran, hayatını kaybetti. Olayın ardından üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı, sonrasında çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Hakkında hazırlanan iddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edilmişti. Bunların yanı sıra 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kadir Şeker hakkında Cumhuriyet Savcısı da mütalaasında suçun ağır tahrik altında işlendiğini belirterek, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesi talep edildi. Kadir Şeker'in 14 Ekim 2020 tarihinde hakim karşısına çıktı ve hakkındaki son karar belirlendi.

KADİR ŞEKER KAÇ YIL CEZA ALDI?

Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak: Haberler.com / Gündem

kadir şeker Konya 3. Sayfa Gündem Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Gül:

Ölen kişinin sevgilisi Allah rızası için ifafesini dogru düzgün versin yazık bu gence

0
0
yanıtYanıtla
Gül:

Ölen kişinin sevgilisi ifadesini dogru düzgün versin yazık bu gence

0
0
yanıtYanıtla
kemal:

yani şu çocuğa yazık ettiler ya

0
0
yanıtYanıtla
hakkı:

Allah yardımcı olsun

0
0
yanıtYanıtla
selim:

yazık oldu delikanlıya

0
0
yanıtYanıtla
Dilek:

Başka zaman olsa her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştıranlar şimdi ne oldu da hemen hapis cezası verildi yokmu kamera falan izleyin çıkarın ortaya bizlerde bilelim nerde kadın şiddet goruyosun sevgilin ölüyo ve cikip olanı anlatmıyosun Şenin içinde gencecik kuzular böyle suçsuz gere yatiyo işte senin kadınlığın bu mu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title