Haberler

Erkan Özoral kimdir? Yeni Bratislava Büyükelçisi Erkan Özoral kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 9 farklı başkente yeni büyükelçi atadı. Bakan Fidan, büyükelçilere yeni görevlerini telefonla haber verdi. Arama motorlarında ise Erkan Özoral kimdir? Yeni Bratislava Büyükelçisi Erkan Özoral kaç yaşında, nereli? soruları araştırıldı.

Türkiye'nin dış temsilciliklerine yeni büyükelçi atamaları gerçekleştirildi. Dışişleri Bakan Fidan, 9 farklı başkente yeni büyükelçi atadı. Vatandaşlar ise Erkan Özoral kimdir? Yeni Bratislava Büyükelçisi Erkan Özoral kaç yaşında, nereli? sorularına yanıt aradı.

ERKAN ÖZORAL KİMDİR?

Erkan Özoral (d. 1965, Erzincan), Türk diplomat. 2016-2021 yılları arasında Türkiye'nin Bakü büyükelçisi olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin uluslararası ilişkiler bölümünden 1989 yılında mezun olduktan sonra, aynı yıl Dışişleri Bakanlığı'nda aday meslek memuru olarak göreve başladı.

Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığında ve sonrasında Konsolosluk Genel Müdür Yardımcılığında görev yaptıktan sonra, 1992–1994 yıllarında Riyad Büyükelçiliği'nde üçüncü katip, 1994-1997 yıllarında ise Karlsruhe Başkonsolosluğu'nda muavin konsolos olarak görevine devam etti.

1997-1999 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünde ikinci katip ve başkatip olarak görev yaptı, 1999-2003 yılları arasında Berlin Büyükelçiliğinde müsteşar olarak kariyerine devam etti. 2003-2005 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünde şube müdürü olarak çalıştı, 2005-2009 yıllarında ise Bakü Büyükelçiliğinde birinci müsteşar olarak görev yaptı.

2009–2011 sırasıyla, İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Çok Taraflı Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğünde daire başkanı olarak çalıştı, 2011-2014 yılları arasında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında "dışişleri danışmanı elçi" olarak görev yaptı; Eylül 2014'ten Ekim 2016'ya kadar da Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığında "dışişleri danışmanı elçi" olarak çalıştı. Erkan Özoral, 11 Ekim 2016 tarihinde Bakü Büyükelçiliği'ne atandı, bu görevini Nisan 2021 tarihine kadar sürdürdü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere telefonla yeni görevlerini bildirdi. Buna göre Erkan Özoral, Bratislava Büyükelçiliği; Burhan Köroğlu, Nuakşot Büyükelçiliği; Ahmet Demirok, Aşkabat Büyükelçiliği; Cem Işık, Minsk Büyükelçiliği; Emrullah İşler, Riyad Büyükelçiliği; Can İncesu, Librevil Büyükelçiliği; Tunca Özçuhadar, Montevideo Büyükelçiliği; Mehmet Küçüksakallı, Asmara Büyükelçiliği ve Fatih Ulusoy, Üsküp Büyükelçiliği için görev tebligatlarını aldı.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Erkan Özoral Gündem Yaşam Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title