Haberler

Deniz ile ilgili sözler? Deniz ile ilgili sözler nelerdir?

Güncelleme:

Deniz derinliği ve maviliği ile birçok insan için adeta bir tutkudur. Hal böyle olunca deniz ile ilgili zaman içinde yüzlerce söz söylenmiştir.

Biz de sizler için deniz severler için deniz ile ilgili sözleri toparladık ve beğeninize sunduk.

  • "Sarı giyer güneş olursun, Mavi giyer deniz olursun, Siyah giyer matem olursun, Kimbilir belki bir gün, Beyaz giyer benim olursun."
  • Sen benim umut denizimsin, sen benim delice kürek sallayıp sana doğru geldiğim tek sebebimsin, senin dünyanda boğulmak bile huzur verir bana sevgilim, teşekkür ederim bana bu duyguları yaşattığın için.
  • Eğer ki umuda bir renk verilse idi kesinlikle o renk mavi olurdu. Tıpkı denizin ve gökyüzünün mavisi gibi sonsuzluğa uzanan…
  • "İnsanlar dağların zirvelerini, denizin dalgalarını, büyük nehirleri ve zengin okyanusu temaşa ederler; fakat en büyük mucize olan kendilerini görmeden geçip giderler." (Saint Augustin)
  • Umudun bir rengi olsaydı mavi olurdu; deniz gibi, gökyüzü gibi sonsuz.
  • İnsanlar artık denizde giden gemiler gibi olmuşlar, uzaktan ışıklarını görürler ve yan yana geçerken ufak bir selam verir ve tekrar uzaklaşırlar.

Deniz ile ilgili sözler? Deniz ile ilgili sözler nelerdir?

  • En güzel deniz: henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk: henüz büyümedi . En güzel günlerimiz : henüz yaşamadıklarımızdır. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz : henüz söylememiş olduğum sözdür.(Nazım Hikmet Ran)
  • Benden su katılmamış şiirler istiyorsun. Kalem mi yazıyor sandın? Ben harfleri denizlerden söküp tek tek, gözlerimden süzüyorum göremiyorsun.
  • Deniz kenarından topladığın taşlar gibidir dostlar. Topladıklarını birer birer denize fırlatırsın, lakin içlerinden birini atamaya kıyamazsın ya işte sende o atmaya kıyılamayan taş gibisin.
  • Belki de insanlar sisli bir denizde sürüklenen birer gemiden başka bir şey değiller, ara sıra uzaklarda birbirlerinin ışıklarını görüyorlar ve yan yana geçip giderken kısacık bir süre selamlaşıyorlar. (Theodore Zeldin)
  • Yemyeşil bir deniz senin gözlerin ne bir sandal, ne bir ada, ne bir sahil var boğuluyorum.
  • Denize baktığında sonu olmayan bir derinliği görürsün, bizim dostluğa baktığımda da ben aynı o derinliği görüyorum.
  • Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin. Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.( Friedrich Wilhelm Nietzsche) Söz ola kese savaşı, Söz ola kestire başı
  • Her deniz bir martı, her rüya bir uyku, her nota bir şarkı, her mezar bir ölü, her ağaç bir kök bulur da ben başka bir sen bulamam.

Deniz ile ilgili sözler? Deniz ile ilgili sözler nelerdir?

  • Denize düşersen yağan yağmur seni daha fazla ıslatmaya gücü yetmez.
  • Bir gemi nehir üzerinde ne kadar büyük görünürse görünsün, Denizde küçük görünecektir.
  • Aşıksan denize; üzerindeki dalgalara da katlanacaksın.
  • Deniz insana ilham verir. Ve deniz söylenen türküyü anlar. Yürekten duyarak söylediğin türküyü o da yürekten ve hemen kabul eder.(Cengiz Aytmatov)Eşeğe, katır boncuğuyla inci birdir. Zaten o eşek, inciyle denizin varlığından da şüphe eder. (Mevlana)
  • Deniz derindir, durulmaz; dostluk ebedidir, unutulmaz.
  • Deniz gözlüm benim senin için hazırım, eğer ölüm gerekse ölmeye giderim, yemin olsun seninim çocuklar gibi şenim, deniz gözlerinde hayat bulur gözlerim. Yüreğim acır inan, senden uzak kalmasın, o deniz gözler benim, başkası hiç bakmasın.
  • Hani verdiğin sözler, hani ellerin nerde? Hani huzur bulduğum, deniz gözlerin nerde? Hani sen hep benimdin? Şimdi neredesin nerede?
  • Denizden başımı çıkarmak istesem! Ama ben bir balığım, nefessiz kalırım.
  • Hayallerin ile denizi keşfetmeye gücün yok ise, keşfedemediğin denizde yüzmeye çalışmayacaksın.
  • Nasıl ki denizin derinliklerinde inciler ve taşlar iç içe görünüyor ise, övgülerin içinde de kusur ve yanlışlar iç içedir.

Deniz ile ilgili sözler? Deniz ile ilgili sözler nelerdir?

  • Denize daldıracağın testi kadar su alabilirsin, tıpkı bir zenginin yiyebileceğinden fazlasını yiyememesi gibi.
  • Denizdeki fırtına ne kadar çetin olursa olsun, ne deniz martıdan ne de martı denizden vaz geçebilir.
  • Büyüklüğün belli bir ölçüsü yoktur. Yükselten ya da alçaltan şey kıyaslamadır. Nehirde büyük görünen bir gemi, denizde küçüktür. (Seneca)Bir gemi için iki seçenek vardır: Ya denize açılıp dalgalarla boğuşmak ya da bir limanda çürümek! Aynı şey insan için de geçerlidir! (Mehmet Murat ildan)Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; martı sevdiği denizden asla vazgeçmez. (Alfred Capus)Ben sana denize açılma demiyorum. Açılacak olursan tufana bile katlan diyorum. (Sadi-i Şirazi)
  • Deniz, dalgalarıyla deniz; hükümdar, yardımcılarıyla hükümdar olur. Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılır mı? - Lukianos
  • Belki de insanlar sisli bir denizde sürüklenen birer gemiden başka bir şey değiller, ara sıra uzaklarda birbirlerinin ışıklarını görüyorlar ve yan yana geçip giderken kısacık bir süre selamlaşıyorlar. - Theodore Zeldin

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hani Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (2)

ışıl:

sözleri fotoğraflar için kullanacağım

0
0
yanıtYanıtla
özkan:

içim açıldı fotoğraflara bakınca

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title