Haberler

Cımbız nedir? Cımbız seçimi nasıl olur? Cımbız nasıl kullanılır?

Güncelleme:

Her evde mutallaka bulunan ,şarkılara konu olan bir eşe cımbız son zamanlarda günlük hayatta çok sık karşımıza çıkıyor. Peki, Cımbız nedir? Cımbız tekniği nedir? Cımbız ne işe yarar? Cımbız seçimi nasıl olur? Cımbız nasıl kullanılır? Cımbız türleri nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Cımbız insan parmakları ile kolayca tutulamayacak kadar küçük nesneleri tutmak için kullanılan küçük bir alettir. Günlük hayata sık sık kullanılan bu alt vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, cımbız nedir? Cımbız tekniği nedir? Cımbız ne işe yarar? Cımbız seçimi nasıl olur? Cımbız nasıl kullanılır? Cımbız türleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

CIMBIZ NEDİR?

Cımbız insan parmakları ile kolayca tutulamayacak kadar küçük nesneleri tutmak için kullanılan küçük bir alettir. Araç büyük olasılıkla yazılı tarihten beri tıpkı pense gibi maşa, kıskaç veya makastan türetilmiştir. Bilimsel veya tıbbi bağlamda normal olarak forseps olarak anılırlar.

CIMBIZ TEKNİĞİ NEDİR?

Bir iki küçük kıldan fazlasını alacaksanız cımbız yöntemi oldukça zaman alır. Vücutta istenmeyen küçük tüyleri almak için en hızlı ve etkili yol cımbızdır. Etkisi jiletten daha uzun sürer çünkü cımbızla küçük kılları kökünden alırsınız. Ama kıl eskisine oranla daha kalın ve gür çıkabilir.

CIMBIZLAR NE İŞE YARAR?

Düz cımbızları kaşlarınızı şekillendirmek için tercih edebilirsiniz. İnce uçlu cımbızlar ise sert tüylerin rahatça alınmasını sağlar. Yan uçlu cımbızlar ayna karşısında daha rahat bir kullanım sağlar. Özellikle kişisel bakımını kendi yapanlarının sıklıkla tercih ettiği cımbız modelidir.

CIMBIZ SEÇİMİ NASIL OLUR?

Kolay kavrayabileceğiniz bir cımbız olması, uygulamada rahatlık için önemlidir. Cımbızın esnekliği iyi ayarlanmamışsa çok sert hareketler gerektirir ve eli çok çabuk yorar, kılları kırarak alır. Kaş alma işleminin eziyet haline dönüşmemesi için esnekliği iyi ayarlanmış cımbızları tercih edin.

CIMBIZ NASIL KULLANILIR?

Cımbız çeşitlerinin uygulama aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle cildinizi derinlemesine temizleyin. Çünkü cımbız uygulaması sırasında gözenekleriniz açılır. Cildinizin mikrop kapmaması için bu işlem oldukça önemli.
  • Sonrasında ise cımbızı kıl ve tüylerinize uygulamaya başlayın.
  • Uygulama sırasında ışık veya ayna gibi gereçlerden yardım almayı ihmal etmeyin. Böylece işlemlerinizi kusursuz bir biçimde tamamlayabilirsiniz.
  • Cımbız ile kıl ve tüy alma işlemini bitirdikten sonra cildinizi tekrar temizleyin. Bunun için temizleme jeli veya tonik çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Sağlık Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu?
Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title