Haberler

Bergen'in mezarı neden kafeste? Bergen'in mezarı neden kilitli, mezarlık nerede?

Güncelleme:

Vizyona giren Bergen filmi sonrası Bergen'in hayatına dair detaylar araştırılmaya devam ediyor. Bergen'in annesi yaşıyor mu, Bergen'in mezarı neden kafeste sorularının yanıtı bu kapsamda merak edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bergen'in mezarı neden kafeste? Bergen'in mezarı nerede?

Bergen'in mezarı neden kafeste, sorusunun yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Uzun süredir vizyona girmesi beklenen Bergen filmi sinemalarda. Kısa sürede geniş bir kitle tarafından izlenen yapım sonrası, Bergen'in yaşamı araştırılmaya başlandı. Peki, Bergen'in annesi yaşıyor mu? Bergen'in mezarı neden kafeste? Bergen'in mezarı neden kilitli, mezarlık nerede?

BERGEN'İN ANNESİ YAŞIYOR MU?

1988 yılında kendisi ile yapılan bir röportajda "Ben sahneyi çok seven, açıkçası sanatına âşık bir kişiydim. O ise kıskanç bir insandı. İlk başlarda bana hissettirmemeye çalıştı. Ama sonra ortaya çıktı, ilk dayağımı o zaman yedim. Beni sahneden aldı ve bir eve kapattı." diyen Bergen, bu ayrılığın ardından annesi ile birlikte İzmir'e kaçar. Halis Serbest de bir kiralık katile 500 bin lira vererek İzmir'e gönderir. 31 Ekim 1982 gecesi İzmir Alsancak'ta New York adındaki pavyonun kapısında Bergen annesiyle birlikte bir taksiye binmek üzereyken, kiralık saldırgan şarkıcının üzerine bir kova kezzap attı. Bergen, daha sonra yapılan bir mülakatta olay anını şöyle anlatacaktı:

"O anda iki gözüm gitti. Biraz alkollü olduğum için hiçbir şeyin farkında değilim. Sadece çığlıklar duyuyorum. Bir ara 'Suya götürün!' diyorlar. Kadere bak ki, sular kesik. Su, ip gibi akıyor. Üzerimdeki giysileri yırtıp her tarafımı sardılar. O an her yer çok karanlık, bir şey göremiyor, gözlerimi açamıyorum. Kısa bir süre sonra ekip arabası geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüler. Hastanede 45 gün kaldım, yara tedavisi gördüm."

Bergen, bu olayda ağır biçimde yaralandı. Olayı basından takip eden dönemin meşhur estetik cerrahı Onur Erol, Bergen'e gönüllü olarak yardım etti. Bergen İzmir'den Ankara'ya getirildi. Onur Erol, 13 Şubat 2010 tarihinde Milliyet gazetesinden Elif Berköz'e hastasının durumunu tarif etti:

"En az üç kez ameliyat ettiğimi hatırlıyorum onu. Çünkü dokuların iyileşmesi, olgunlaşması aylar sürer bu tip yanıklarda. Zımparalama yöntemiyle Bergen'in derilerini soymuştuk. Sağ gözü çıkmıştı, kapakları kapanmıyordu. Sonradan eklenecek protez için göz çukuru yaptım. Burun kanatları yok olmuştu, oraya kıkırdaklar kondu. Yüzüne kalçasından deri eklendi."

Annesinin de yaralandığı saldırı sonrasında annesi kurtuldu. Annesi o günleri de verdiği bir röportajda anlattı.

BERGEN NASIL ÖLDÜ?

14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece, Pozantı, Adana'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen; 30 yıllık kısa yaşamına 6 long play, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdıran Bergen memleketi Mersin'de Şehir Mezarlığı´na defnedildi.Toroslar, Mersin'deki asri anıt mezarlık ziyarete açıktır.

BERGEN'İN MEZARI NEDEN KAFESTE?

Bergen'in ölümüne yol açan Halis Serbest'in kızına mezarda da rahat vermeyeceğim dediğini belirten Bergen'in annesi, kızının mezarının kafeste korunmasını isteyerek bu şekilde yaptırmıştır.

Bu kafesin sebebi, hikayesinin sonunda yer alan katili olan kocasının son sözlerinde saklı. İddiaya göre, kocası Halis Serbest, Bergen'i vurduktan sonra "Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım" demesiydi. Ve Bergen'in annesi mezarını saran kocaman bir kafes yaptırdı.

BERGEN'İN MEZARI NEREDE?

30 yaşında hayata gözlerini yuman Bergen vefatının akabinde memleketi Mersin'de Şehir Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Bergen Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title