Haberler

Ayhan Çarkın kimdir? Ayhan Çarkın davası nedir?

Güncelleme:

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklu yargılanan Susurluk Davası hükümlüsü eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın kim olduğu merak edilmekte. Peki, Ayhan Çarkın kimdir? Ayhan Çarkın davası nedir?

"Ayhan Çarkın kimdir?" sorusunun yanıtı gündemde merak edilip araştırılıyor. Vatandaşlar internette Ayhan Çarkın'ın kim olduğunu ve davasının ne olduğunu soruşturuyor. Ayhan Çarkın kimdir? Ayhan Çarkın davası nedir?

AYHAN ÇARKIN KİMDİR?

Ayhan Çarkın (1962, Erzurum) Türk özel harekât polisi. Susurluk davasında adı tetikçi eski özel harekatçı polis olarak geçmiştir. Kendisi Uğur Dündar'ın Arena adlı haber programında yaptığı açıklamalarla adından son zamanlarda söz ettirmiştir. Ayhan Çarkın 1000 kişinin infazını gerçekleştirdiğini iddia ederek herkesi şaşırtmakla kalmayıp Uğur Dündar'a 'sizin de infazınızı bir siyasetçi istemiş fakat Abdullah Çatlı bu olayı engellemiştir' açıklaması ile dikkat çekmiştir.

AYHAN ÇARKIN DAVASI NEDİR?

İstanbul Fatih'teki Çatladıkapı'daki Balıkçı Barınağı'nda çaycılık yapan Ayhan Çarkın, burada Cumhurbaşkanına sinkaflı hakaretlerde bulunması ve sözlerinin kayıt altına alınması üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Çarkın hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ayhan Çarkın Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title