Haberler

Ayhan Bilgen AK Parti milletvekili adayı mı? Ayhan Bilgen AK Parti'ye mi katılacak?

Ankara kulislerinde özellikle iktidar partisi AK Parti'nin, bu seçimlerde işini şansa bırakmamak için milletvekilliği listelerinde sürpriz isimlere yer vereceği konuşuluyor. Bu isimlerden birinin de eski HDP milletvekili ve Ses Parti'nin kurucusu Ayhan Bilgen olduğu iddia edildi. Peki, Ayhan Bilgen AK Parti milletvekili adayı mı? Ayhan Bilgen AK Parti'ye mi katılacak?

Ayhan Bilgen AK Parti milletvekili adayı mı? Ankara kulislerinde özellikle iktidar partisi AK Parti'nin, bu seçimlerde işini şansa bırakmamak için milletvekilliği listelerinde sürpriz isimlere yer vereceği konuşuluyor. Bu isimlerden birinin de eski HDP milletvekili ve Ses Parti'nin kurucusu Ayhan Bilgen olduğu iddia edildi. Peki, Ayhan Bilgen AK Parti milletvekili adayı mı? Ayhan Bilgen AK Parti'ye mi katılacak? Detaylar...

AYHAN BİLGEN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI MI?

AK Parti, muhafazakar Kürt oyları ile ilgili ikinci kozunu sahaya sürüyor. HÜDA PAR ile ittifak görüşmeleri belli bir aşamaya gelen AK Parti'nin HDP'den ayrılarak Ses Partisi'ni kuran Ayhan Bilgen'i milletvekili adayı göstereceği konuşuluyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve iddiaları yalanlamayan Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

BİLGEN: HENÜZ TEKLİF GELMEDİ

Cumhuriyet'e konuşan Ayhan Bilgen, söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. "AK Parti'den adaylık" iddialarına kapıları kapatmayan Bilgen, "AK Parti'den kendisine henüz bir teklifin gelmediğini" ancak bu durumun kamuoyunda tartışıldığını dile getirdi. Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

HDP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Bilgen, 2020 ekiminde Kars belediye başkanlığını sürdürürken Kobani eylemleri soruşturmasında tutuklanmış, ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Yerine kayyım atanan Bilgen 2021 Haziran'da 'Kobani davası'nda tahliye edilmiş, aralıkta da HDP'den istifa ettiğini açıklamıştı. Bilgen, 3 Mart 2022'de de Ses Partisi'ni kurmuştu.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Milletvekili Adayı Milletvekili Ayhan Bilgen AK Parti Ankara Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title