Haberler

AÖL ders seçimi ne zaman? AÖL ders seçimi 2021 3. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman?

Güncelleme:

Açık lisede eğitim gören binlerce kişi AÖL ders seçimi ne zaman diye aratılmaktadır. 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan açık lise kayıt yenileme işlemleri ertelenmişti. Yeni tarihler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulurken açık lise sınavlarının online olarak yapılacağı biliniyor. AÖL sınavları ne zaman, kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖL ders seçimi ne zaman? AÖL ders seçimi 2021 3. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman?

Açık lisede eğitim gören binlerce kişi AÖL ders seçimi ne zaman diye aratılmaktadır. 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan açık lise kayıt yenileme işlemleri ertelenmişti. Yeni tarihler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulurken açık lise sınavlarının online olarak yapılacağı biliniyor. AÖL sınavları ne zaman, kayıt yenileme son gün ne zaman? AÖL ders seçimi ne zaman? AÖL ders seçimi 2021 3. dönem kayıt yenileme son gün ne zaman? İşte detaylar haberimizde...

AÖL DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılı Açık Lise 3. dönem sınavlarının 03-07 Temmuz 2021 tarihleri arasında çevrimiçi yapılacağı belirtildi. İnternet üzerinden tamamlanacak sınavlar AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden düzenlenecek.

MEB'DEN AÖL KAYIT YENİLEME AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanlığı ilk yayınladığı takvimde 3. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 26 Nisan'da başladığını duyurdu. Ülke genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alınan tam kapanma kararı ile birlikte kayıtlara ara verilme kararı alındı. MEB'den yapılan açıklamada " İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sokağa çıkma yasağının bittiği 17 Mayıs 2021'den 11 Haziran 2021'e kadar yapılabilecek. " ifadeleri yer aldı.

AÇIK LİSE (AÖL) KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2021

AÖL kayıt yenileme tarihleri belli oldu. AÖL 3. Dönem kayıt yenileme işlemleri 17 Mayıs-11 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrencilerden 2 Temmuz 2004 (dahil) ve öncesi doğum tarihliler kayıt yenileyebilecektir.

Açık Öğretim Lisesine yeni (ilk) kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden sadece e-okuldan ilköğretim veya ortaokul mezunu bilgisi veya açık ortaokul mezunu olarak gelenlerin yeni (ilk) kaydı alınacaktır. (Öğrencinin e- okulda ilköğretim veya ortaokul bilgisi olup lise bilgisi de varsa yeni (ilk) kaydı alınmayacaktır.

Yeni (ilk) kayıt olan öğrencilerin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla kendilerine ait biyometrik fotoğraflarını sisteme taratmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine girerek adres bilgileri sekmesi altından adres ve telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçiş (nakil) yapacak öğrencilerden e- okulda bilgisi olan öğrenciler hariç olmak üzere, ilk kayıt evrağına göre sistemde tasdikname-öğrenim durum belgesi veya ilköğretim-ortaokul mezuniyet belgesi veya yurtdışı denklik belgesi taralı olmayanların geçişleri engellenecektir. Bu durumdaki öğrencilerin ilgili belgelerini sisteme tarattırmaları gerekmektedir. Belgeler sistemde ilgili alana tarandiktan sonra geçiş (nakil) işlemi yapılacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title