Haberler

Maraş Dulkadiroğlu genel seçim sonuçları (2015) Dulkadiroğlu ilçesi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu 2015 genel seçim sonuçları. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu seçim sonuçları. Maraş ilçeleri genel seçim oy dağılımları ve Dulkadiroğlu ilçesinde kesinleşmiş genel seçim sonuçları.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu 2015 genel seçim sonuçları. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu seçim sonuçları. Maraş ilçeleri genel seçim oy dağılımları ve Dulkadiroğlu ilçesinde kesinleşmiş genel seçim sonuçları.Bölgede yapılan son seçimler olan 2014 yerel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde Dulkadiroğlulu seçmenler Ak Partili Belediye Başkanlığı ve AKP Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğanı destekledi. 2015 genel seçimlerinde Dulkadiroğlu seçim sonuçlarını görütülemek için ise seçim sayfası linkine tıklayın. 

Dulkadiroğlu, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinin bir ilçesi. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe olmuştur. 216.701 kişilik nüfusuyla Kahramanmaraş'ın en kalabalık ikinci ilçesidir.

XIII. yüzyıl sonlarında Halep ile Antep arasındaki bölgeye yerleşen Bozok Türkmenleri, Memlukluların fetihlerinden sonra Antep'ten Elbistan'a kadar uzanan bölgeleri ele geçirdiler. Bunlar Antakya'dan başlayıp kuzey-doğu yönünde Maraş'a kadar uzanan Amanos Dağları'nın doğu vadisinde kışı geçirirler, yaz gelince de vadinin kuzeyinde Binboğa'lar, Berit, Nurhak, Akçadağ ve Tohma Vadisi ile çevrili yaylalara çıkarlardı. Bu Türkmenler, Oğuzların Bozok koluna mensup Bayat, Afşar ve Beydili beyleri idi.

Dulkadiroğulları Beyliği'ni kuran Türkmenlerin hangi boydan geldiği kesin olarak bilinmemektedir. Fakat Dulkadir halkının çoğunluğunun Bayat boyuna mensup Türkmenler olduğu tahmin edildiğinden beyliğin kurucularının da Bayatlar olması mümkündür.

 Mısır ve Suriye'ye sahip olan Memluk Sultanı en - Nasır Muhammed b.Kalavun, Suriye sınırlarının güvenliğini sağlamak amacıyla Dulkadirli ailesinden Zeyneddin Karaca'ya hilat ve hediyeler vererek onu 1337'de Elbistan naipliğine atadı. Böylece Dulkadir Beyliği kurulmuş oldu.

 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Gaziantep Elbistan Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title