Haberler
BBC

Snapchat 'ırksal şiddet' nedeniyle Donald Trump'ın hesabını önerilen hesaplar arasından çıkardı

Güncelleme:

Snapchat, ABD başkanı Donald Trump'ın hesabını önermeyi bıraktı.

Snapchat, ABD başkanı Donald Trump'ın hesabını önermeyi bıraktı.

ABD Başkanı'nın hesabı artık sosyal medya platformunun 'Keşfet' bölümünde yer almayacak. Snapchat'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirket politikası gereği 'ırksal şiddet ve adaletsizlik' konularını kışkırtan sesleri cesaretlendirilmediği ifade edildi.

Karar Trump'ın Beyaz Saray önündeki protestoculara karşı 'saldırgan köpekler' ve 'amansız silahlar' kullanılabileceğini yazması üzerine alındı.

Daha önce de Twitter, Trump'ın bazı tweetlerine erişimi 'şiddeti övdüğü' gerekçesiyle sınırlamıştı.

Snapchat'in ana şirketi Snap, "Irksal şiddetin ve adaletsizliğin toplumumuzda yeri yok ve Amerika'da barış, eşitlik, sevgi ve adalet arayan herkesle birlikte duracağı." dedi.

Snapchat'in bu kararının dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook üzerindeki baskıyı da artırması bekleniyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Trump'a ait bazı paylaşımların kaldırılması ya da erişimin sınırlanması çağrılarına direnmeye devam ediyor.

Zuckerberg, Facebook'un ifade özgürlüğü ilkeleri gereği Trump'ın paylaşımlarının olduğu şekilde tutulması gerektiğdiğini söylüyor.

Bloomberg haber ajansına göre ABD Başkanı Trump'ın Snapchat üzerinde 1 milyondan fazla takipçisi var.

Uygulamanın Trump'ın yeniden seçim kampanyasında ilk defa oy vereceklere ulaşma imkanı sağladığı için 'kilit bir savaş alanı rolü oynadığı' yorumları yapılıyordu.

Başkan'ın hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek.

Ancak hesabın 'Keşfet' kısmında çıkmayacak olması demek, gönderilerinin yalnızca sayfasına abone olan veya doğrudan hesabı arayanlar tarafından görüntülenecek olması anlamına geliyor.

Snapchat'in kararı, Trump'ın kendi uygulamalarında yaptığı yorumlardan ziyade Twitter paylaşımlarına dayanıyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Snapchat Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title