Haberler

Smapp-ııı Projesi

Avrupa Birliği'nin (AB) Çevre Koruma Projelerinden Smap-ııı Projesi Kapsamında, "AB Gökova İç Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Projesi" Toplantısı Akyaka'da Yapıldı. Proje ile Gökova Körfezinin Çevre, Deniz, Deniz Canlıları ve Ekolojik Dengesinin Korunması Amaçlanıyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) çevre koruma projelerinden Smap-III projesi kapsamında, "AB Gökova İç Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Projesi" toplantısı Akyaka'da yapıldı. Proje ile Gökova Körfezinin çevre, deniz, deniz canlıları ve ekolojik dengesinin korunması amaçlanıyor.

Proje tutarı 1 milyon euro olan projenin yüzde 80'lik bölümü Avrupa Birliği tarafından, yüzde 20'lik bölümü ise Özel Çevre Koruma Kurumu, Akyaka Belediyesi ve Muğla Üniversitesi tarafından karşılanıyor.

AB fonlarından desteklenen, "Gökova İç Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Projesi" toplantısında üçüncü yıla girildi. Akyaka'da yapılan toplantıya SMAPP-III Takım Lideri Yardımcısı Etienne Baijot, Entegre Kıyı Zonu Yönetim Uzmanı Martin Letissier, Program finansal sorumlusu Havier Menendez, AB Delegasyonu Kahire Sorumlusu Anna Herrera ve Prof. Dr. Peter Burbiridge, Projenin Muğla ayağı koordinatörü Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Yücel, Ula Kaymakamı Ünal Çakıcı, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve Akyaka halkı katıldı.

Toplantıda, son üç yıldır yapılan çalışmalar ve uygulamaların sunumu yapılırken, projenin 2 yıldan beri devam ettiği belirtildi. SMAPP Avrupa Topluluğu Gökova Projesi'nde, deniz altı araştırmaları için kameraların ve ekipmanların alınması, çeşitli yayınların hazırlanması ve Sedir Adası'ndaki küresel kumların korunmasına yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

SMAPP-III Gökova Projesiyle ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atilla Yücel, şöyle konuştu: "SMAPP, Avrupa Birliği tarafından Akdeniz'de bulunan 10 ülkeyi kapsayan bir çevre projesi. 10 ülke içinde Türkiye'de bulunuyor. Türkiye'de sadece Muğla Üniversitesi tarafından hazırlanan Gökova İç Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Projesi kabul gördü ve iki yıldır proje devam ediyor. Projenin sonlarına gelindi. Bir yıl sonra proje tamamlanacak. Projenin kapsamı, Türkiye'den verilen bütün çevre konusundaki projelerin içinden seçilen tek projedir. Proje kapsamında kıyının problemlerinin ortaya konması, kıyıdaki çevrenin korunarak yönetilmesine yönelik çalışmaların yapılmasına imkan veriyor. Üç yıllık bir çalışmamız var. Bir yılımız kaldı. Bundan sonra inşallah projeyi tamamlayarak görevimizi yapacağız." SMAPP-III Takım Lideri Yardımcısı Etienne Baijot ise, proje için ilk defa geldiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız Akdeniz çanağındaki ülkelerin çevre sorunlarını gidermek. Bunun için AB tarafından sağlanan finanslarla çevrenin korunmasına, özellikle korunmuş bölgelere yardımda bulunuyoruz. Bu proje ile hem halk bilinçlendirilecek hem de çevre korunarak gelecek kuşaklara aktarılacak." Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise, Akyaka'nın özel çevre koruma alanı içinde olan bir belde olduğunu belirterek "Amacımız Akyaka'da yaşayan insanlarımızı çevreyi koruyarak korumalarını öğretmek. Akyaka'daki azmağın, kumsalların, denizin bozulmadan koruma kültürünü oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(BT-ŞT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title