Haberler

Skuter'a isim tartışmaları

Güncelleme:

Skuter'a isim tartışmaları AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: "TDK'nın bazı tavsiyeleri oldu.

Skuter'a isim tartışmaları

Ak Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı :

"TDK'nın bazı tavsiyeleri oldu. 'Bas-git', 'bin-git' gibi. Bunlar yüzümüzde tebessüm oluşturan ifadeler. Bence skuter olarak Türkçe'ye çevrilmesi en doğrusu gibi görünüyor"

"Ben sık sık İstanbul, Ankara'ya gidip geldiğimde gerçekten müthiş bir ulaşım aracı. Bende zevkle kullanıyorum"

ANKARA - AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, skuter'e isim tartışmaları ile ilgili, "TDK'nın bazı tavsiyeleri oldu. 'Bas-git', 'bin-git' gibi. Bunlar yüzümüzde tebessüm oluşturan ifadeler. İsim tartışması sadece bir dakikasını kapsıyor. Bence skuter olarak Türkçe'ye çevrilmesi en doğrusu gibi görünüyor" dedi.

Özboyacı, son dönemde gündemde olan Çevre Ajansı'nın kurulmasına ilişkin TBMM'de açıklama yaptı. Özboyacı, dünyada artan nüfus ile birlikte şehirlerde yaşam oranının yüzde 54'lere ulaştığını söyleyerek, kentleşmenin artacağı yönünde öngörülerin olduğunu ifade etti. Özboyacı, "1900 yılına göre bugün kişi başı enerji harcama miktarının üç katına çıkmış, hammadde kullanımının iki katına çıkmış, dünya nüfusu ise beş katına çıkmış. TUİK verilerine göre, 2000'li yılların başında bizim 500 milyon ton olan hammadde tüketimi bugün bir milyar tona ulaşmış. 1995'de evsel atık tüketimimiz 17 milyon iken 2018'de bu 32 milyon ton olmuş. Dünyada en başarılı örnek Almanya görünüyor. Almanya atıklarının yüzde 65'ini dönüştürebilen bir ülke. Bunu yüzde 59 ile Güney Kore takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye 2017 yılında sıfır atık projesi başlattıklarını ifade eden Özboyacı, "Sıfır atık projemiz On Birinci Kalkınma Planı'na girerek, ülke politikası haline geldi. Biz şu anda projeyi başlattığımız 2017 yılından bu yana 17 milyon ton atığın geri dönüştürülmesini ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamış durumdayız. 50 milyon varil petrol, 345 metreküp su tasarrufu sağlanmış, 2 milyon ton sera gazı salınımı engellenmiş. Meclisimizde başta olmak üzere 48 bin445 kurum ve kuruluş kendi binalarında sıfır atık projesine geçmiş, toplam 9 milyon 600 bin insanımıza sıfır atık ile ilgili eğitim verilmiş" şeklinde konuştu.

Türkçe isim konusundaki soruya Özboyacı, "TDK'nın bazı tavsiyeleri oldu. 'Bas-git', 'bin-git' gibi. Bunlar yüzümüzde tebessüm oluşturan ifadeler. İsim tartışması sadece bir dakikasını kapsıyor. Bence skuter olarak Türkçe'ye çevrilmesi en doğrusu gibi görünüyor. Bu konuda da görüşler var. Yasama uzmanları, ilgili hukukçulardan görüş aldık. Bunu kanun maddesine skuter olarak geçirmiş olduk" dedi.

Özel hayatınızda kullanıyor musunuz sorusuna Özboyacı, "Bisikleti sık kullanıyorum. Konya'da bisiklet yollarımız var. Eskuter'ı da kullanıyorum. Konya'da bu konu İstanbul, Ankara gibi yaygın değil. Ben sık sık İstanbul, Ankara'ya gidip geldiğimde gerçekten müthiş bir ulaşım aracı. Bende zevkle kullanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selman Özboyacı Milletvekili AK Parti Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title